Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rīgā būs vismaz četras slēpošanas trases un vairākas slidotavas

Šajā ziemas sezonā Rīgā tiks ierīkotas vismaz četras distanču slēpošanas trases, viena slidotava pilsētas centrā, bet būs arī citas slidotavas. Precīzs ziemas atpūtas vietu skaits pagaidām nav zināms, jo Rīgas dome (RD) turpina saņemt pieteikumus.


Šobrīd zināms, ka distanču slēpošanas vietas būs četras – Uzvaras parkā, Mežaparkā (varētu atvērties nākamās nedēļas nogalē, jo paredzēts uzpūst mākslīgo sniegu), Anniņmuižas mežā un Šmerlī, pastāstīja RD Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna. Šajās trasēs varēs slēpot bez maksas, un vismaz divās – Uzvaras parkā un Mežaparkā – būs arī inventāra noma, kas gan būs par maksu.


Slēpošanas trase būs arī Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kur arī varēt noīrēt inventāru, un trasi izveidos, kolīdz sasnigs pietiekami dziļš sniegs, “Diena” uzzināja muzejā. Savukārt slidotava šogad būs Strēlnieku laukumā pie Okupācijas muzeja, un to atklās jau 1. decembrī. Rīgas domes dāsnais finansējums – Ls 80 000 SIA “Ice System” slidotavas ierīkošanai ir raisījis asas diskusijas, taču lēmums ir pieņemts un slidotava būs, par tās izmantošanu nebūs jāmaksā. Vismaz pie piecām Rīgas skolām arī tiks izveidotas slidotavas, bet iespējams, ka ar privātuzņēmēju atbalstu izdosies ierīkot vēl kādu, jo interese esot, norādīja D.Vīksna.


Bezmaksas slidotava būs arī Mežaparkā, kur tā būs vienotā kompleksā ar slēpošanas trasi un kameršļūkšanas trasi. Šīs atrakcijas nodrošinās SIA “Ziemas parks”, kas šogad saņēma RD un “Swedbank” finansējumu inventāra iegādei grantu programmas Atspēriens ietvaros.  Kameršļūkšana ir atrakcija pieaugušajiem un bērniem, kurā pa kalna nogāzē izveidotu reni šļūc lejā. Šim nolūkam tiek izmantotas īpašas, ar apvalku apvilktas kameras. Šļūkšanu organizēs Lielās estrādes skatītāju sektoros, kur ziemā ir noņemti soli, tāpēc šī atrakcija būs piemērota bērniem, jo kalns nav augsts, stāsta SIA "Ziemas parks" valdes priekšsēdētājs Vilnis Laizāns. Atšķirībā no Mežaparka slidotavas un slēpošanas trases, kameršļūkšanas trase būs par maksu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas