Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rīgas dome aizliedz koncertu “Tautas lūgšana”

“Neskatoties uz to, ka savlaicīgi tika iesniegti visi nepieciešamie saskaņojumi un Rīgas domes (RD) atbildīgās personas apstiprināja to pareizību un atbilstību likumdošanas prasībām, ir noticis bezprecedenta gadījums – Juris Radzēvičs ir aizliedzis atmodas koncertu “Tautas Lūgšana” 11.novembra krastmalā,” sūdzas koncerta plānotāji. J.Radzeviča (LPP/LC) preses sekretārs Uģis Vidauskis Diena.lv gan atzina, ka arī viņš neatceroties gadījumu, kad dome būtu atteikusi šāda privāta izklaides pasākuma rīkotājiem, tomēr norādīja, ka tam esot bijusi virkne iemeslu.

“Iebildumi nav pret pasākuma saturu, bet gan formu. Trūkst pamatojuma, kāpēc tas jārīko tieši 11.novembra krastmalā. Dome piedāvāja organizatoriem kompromisa variantu – rīkot koncetru Mežaparkā, kas šāda veida pasākumiem ir daudz piemērotāks, bet viņi no tā kategoriski atteicās,” Diena.lv skaidroja U.Vidauskis. Viņš arī piebilda - ja šāds pasākums tiktu atļauts, skatuves uzstādīšanas un nojaukšanas dēļ nāktos slēgt satiksmi 11.novembra krastmalā uz divām dienām, turklāt, ņemot vērā, ka pasākums plānots visas nakts garumā, radušās bažas par trokšņa līmeni.

Kaut arī pasākuma rīkotāji RD skaidrojuši, ka neesot saistīti ne ar vienu reliģisku organizāciju, iesniegumā, kuru saņēmusi pašvaldība, pasākums nosaukts par dievkalpojumu koncertu, bet tā mērķis esot “Latvijas tautas garīgā atmoda un nācijas izdzīvošana”.

Kā pasākuma organizators pieteikumā norādīta “Latvijas tauta”. U.Vidauskis gan uzsvēra, ka to parakstījusi tikai viena privātpersona. “11.novembra krastmalā pasākumi notiek tikai īpašos gadījumos, piemēram, pilsētas svētkos, līgonaktī, 11.novembrī un 18.novembrī, un lielākoties tie ir valsts vai pašvaldības rīkoti pasākumi. Šo pasākumu pieteica privātpersona, un, ja tas tiktu atļauts, tas varētu kalpot kā precedents, uz kuru turpmāk atsaukties privātpersonām, kuras grib rīkot pasākumus 11.novembra krastmalā,” viņš skaidroja.

Pasākuma organizatori arī žēlojas, ka RD “meklējot nepamatotus un pretrunīgus iemeslus, atsakoties no sarunas, apmelojot, neuzklausot priekšlikumus, izvairoties sniegt argumentāciju un apzināti novilcinot rakstiska atteikuma izsniegšanu, lai varētu to iesniegt administratīvajā tiesā”. Uz to domes izpildirektora preses sekretārs atbildēja, ka atbilde neesot tikusi tīši novilcināta, bet paši pasākuma organizatori neesot spējuši laikus tikt galā ar tā saskaņošanu ar apsardzes firmu un policiju. Savukārt, runājot par iespējamo pasākuma rīkotāju vēršanos tiesā, U.Vidauskis vien uzsvēra, ka “mēs dzīvojam tiesiskā valstī, un pašvaldība tam ir gatava”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas