Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ronis iekļauts jaunās NATO stratēģiskās koncepcijas izstrādes grupā

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens šodien, 3.augustā, nosauca NATO dalībvalstu izvirzītos ekspertus, kuri ar ģenerālsekretāru sagatavos jauno stratēģisko koncepciju NATO dalībvalstu tālākai apspriešanai. Starp 12 ģenerālsekretāra apstiprinātajiem ekspertiem ir arī Baltijas valstu kopīgi izvirzītais Latvijas kandidāts Aivis Ronis, bijušais Latvijas vēstnieks ASV un bijušais pastāvīgais pārstāvis NATO, ziņo Latvijas Ārlietu ministrija.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) uzsver, ka A.Roņa apstiprināšana šādā nozīmīgā grupā ir Latvijas ārpolitikas panākums un visu trīs Baltijas valstu sasniegums. Latvijas pārstāvja iekļaušana ekspertu grupā Latvijai uzliek īpašu atbildību par visu Baltijas valstu redzējuma pārstāvēšanu attiecībā uz Atlantiskās alianses turpmākās attīstības virzieniem.

Latvijai un pārējām Baltijas valstīm tas ir īpaši svarīgi tāpēc, ka šis ir viens no būtiskākajiem NATO stratēģijas dokumentiem, kurš tiks izstrādāts pēc Latvijas pievienošanās NATO 2004.gadā. Jaunas stratēģiskās koncepcijas izstrādes nepieciešamību noteica jaunu drošības draudu, stratēģiskās vides izmaiņas un ievērojama Alianses paplašināšanās, uzņemot jaunas dalībvalstis.

4.aprīlī NATO valstu un valdību vadītāji sanāksmē nolēma izstrādāt jaunu NATO stratēģisko koncepciju, kuras mērķis ir noteikt Alianses ilgtermiņa lomu jaunajos, XXI gadsmita drošības apstākļos. Jaunā stratēģiskā koncepcija ir jāizstrādā līdz nākamajai valstu un valdību vadītāju sanāksmei, kas notiks Portugālē.

Spēkā esošā Stratēģiskā koncepcija ir apstiprināta 1999.gadā. Stratēģiskās koncepcijas izstrādi vadīs jaunais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens, kurš 1.augustā amatā nomainīja līdzšinējo ģenerālsekretāru Jāpu de Hopu Shēferu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas