Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Roze jautā, cik zāļu ražotāji pelnīs no "kādas prusaku vai govju gripas"

Saeimas Eiropas lietu komisija mudina veidot skaidru un noteiktu rīcības plānu cīņai ar cūku gripu, izvairoties no panikas celšanas sabiedrībā. Šādu viedokli komisijas deputāti pauda piektdien, 27.novembrī, diskutējot par Latvijas nacionālo pozīciju gaidāmajai Eiropas Savienības (ES) veselības ministru sanāksmei, kurā tiks spriests par gripas A(H1N1) jeb tā dēvētās cūku gripas pandēmiju.

„Nedrīkstam būt vieglprātīgi, šo būtisko jautājumu atstājot pašplūsmā, nedrīkstam tikai pasīvi reaģēt uz notiekošo. Tomēr vienlaikus jāsaglabā vēss prāts, neļaujoties panikai,” uzsvkata komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle.  

Mārtiņš Roze (ZZS) uzskata, ka medijos sacelta pārāk liela ažiotāža saistībā ar jaunā gripas vīrusa paveida izplatību. Viņaprāt Latvijas mediji tomēr vēl bijuši samērā korekti pretēji ASV un Rietumeiropas medijiem, kas pēc Rozes uzskata esot veicinājuši šo nepamatoto ažiotāžu, jo absolūto vairumu ar cūku gripu saslimušo cilvēku nāves gadījumu izraisījušas citu slimību komplikācijas.

„Cik liela peļņa farmācijas kompānijām bija no iepriekšējās – tā dēvētās putnu gripas – izraisītās panikas, cik no cūku gripas un cik daudz tās vēl pelnīs nākotnē no kādas prusaku vai govju gripas? Manuprāt, ASV un citviet Eiropā notikušais faktiski bija roku izgriešana valdībām, vispārējas panikas ietvaros piespiežot tās veikt visu iedzīvotāju masveida vakcināciju, kas farmācijas kompānijām nozīmē garantētu peļņu,” paudis M.Roze.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas