Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rozem pārmet mērķtiecības trūkumu

Mārtiņš Roze neko nedara, viņam jāaiziet. Ministrs progresē, vajadzētu pagaidīt — tik atšķirīgi ir ar lauksaimniecības un zivsaimniecības nozarēm saistīto biedrību viedokļi par to, vai zemkopības ministram Mārtiņam Rozem (ZZS) būtu jāatstāj savs amats. Saeimas deputāti par opozīcijas iesniegto lēmumprojektu, kas paredz izteikt viņam neuzticību, balsos svētdien.

Latvijas zivrūpnieku savienības prezidents Didzis Šmits norāda, ka zivrūpniecība ir eksportspējīgākā nozare valstī, taču no ministra puses nekas nav darīts, lai to attīstītu. Turklāt M.Roze vairākkārtīgi nav sniedzis zivrūpniekiem pietiekamu informāciju par Eiropas Savienības institūcijas pieņemtajiem lēmumiem. "Tā vietā tiek naturāli melots," saka D.Šmits. Viņš cer, ka Saeima vai Ministru prezidents izvērtēs M.Rozes līdzšinējo darbību un pieņems lēmumu iecelt jaunu ministru ar attīstības vīziju un stratēģiju. Tieši mērķu trūkumu M.Rozem pārmet arī Valmieras rajona lauksaimnieku apvienības vadītāja Dace Pastare, kas bija viena no piena dalīšanas akcijas Doma laukumā organizatorēm. "Ja nav sešu gadu iestrādes nevienā jautājumā, tad skaidrs, ka divos mēnešos neko nevar paspēt izdarīt," viņa uzsver. D.Pastarei ministra aktivitātes drīz pēc piensaimnieku protestiem sakarā ar piena iepirkuma cenām šķita cerīgas, taču tagad viņa ir skeptiski noskaņota un norāda uz M.Rozes pasivitāti: "Viņš saprot, ka mums vajag valsts galvojumu, bet Tautas partija skaidri un gaiši pateica, ka to neatbalstīs. Bet, ja cilvēks [M.Roze] nestāvēs un nekritīs par savu lietu, nekas nenotiks." S.Pastare ir pārliecināta, ka Saeima M.Rozi neatcelts, taču uzskata, ka viņam "būtu ar godu jāaiziet pašam". M.Roze līdz šim norādījis, ka negrasās atkāpties no ministra amata. Piena ražotājiem viņš apsolījis valsts garantijas pārstādes uzņēmuma veidošanai, savukārt zivrūpnieku pārmetumus par bezdarbību nozares interešu aizstāvēšanā M.Roze pilnībā noraida. Sestdien laikrakstā _Latvijas Avīze _viņš atzīstas, ka problēmas lauksaimniecības jomā ar nevalstisko organizāciju pārstāvniecību novēro jau kādu laiku. "Organizāciju ir daudz, atsevišķām no tām ir neskaidri mērķi un haotiska darbība. To pārstāvji komunikācijā "aci pret aci" ar mani un citiem ZM speciālistiem runā vienu, publiskajā telpā pavisam ko citu. Vai tas ir jauns stils?! Vai tas veicina konstruktīvu jautājumu un problēmu virzību?! Jo man ļoti negribētos izteikt pieņēmumu, ka te patiesībā atkal slēpjas vien kādu personu vai grupu politiskās intereses vai intrigas," teic M. Roze.Ministra aiziešanu pagaidām neatbalsta biedrības _Zemnieku saeima_ pārstāvis Uldis Krievārs. "Kritiku esam izteikuši daudz un dikti. Bet pēdējā laikā ministrs uzrādījis progresu un mēģina atrisināt problēmas," saka U.Krievārs, norādot, ka _Zemnieku saeima_ vēlas sagaidīt risinājumu piena jautājumā, kā arī par izlīdzināšanas maksājumiem. "Ja nebūs reālu darbu, tad tas ir cits jautājums," piebilst U.Krievārs. Arī viņš kā M.Rozes trūkumu min nepietiekamu stratēģisko rīcību: "Pietrūkst tādu specifisku mērķu. Piemēram, nesagaidījām skaidru programmu, kas būtu virzīta, lai lauksaimnieki ražotāji varētu attīstīties."Tāpat M.Rozes demisiju neprasa Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome. Tās valdes priekšsēdētājs Armands Krauze arī nesaskata, kādu, kas "varētu nākt Rozes vietā un visas tās problēmas atrisināt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas