Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Rozentāle: TPSVA nepildīja valdības prasību samazināt atalgojumu; slimnīcas vadītājs to kategoriski noliedz

Patlaban reorganizējamajā Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūrā (TPSVA) neesot ievērota Ministru kabineta prasība visās valsts pārvaldes iestādēs samazināt atalgojumu.

Ja šī situācija nebūtu pārtraukta, aģentūrai novembrī un decembrī nebūtu pieticis finansējuma algu izmaksai mediķiem, aģentūrai BNS pēc tikšanās ar TPSVA vadību un personālu pastāstīja veselības ministre Baiba Rozentāle (Tautas partija).

Viņa klāstīja, ka šī situācija konstatēta slimnīcas reorganizācijas procesā un noskaidrojies "faktiski satriecošākais, ka administrators, tātad dakteris [Jānis] Leimans, nebija samazinājis algas, kas visās valsts aģentūrās kā valsts pārvaldes iestādēs bija jāveic obligāti.. Ja tas turpinātos, nebūtu algu ārstnieciskajam personālam novembrī un decembrī," pauda ministre.

"Labi, ka sākās šī reorganizācija un faktiski tika pārtrauktas šīs nelikumības," teica Rozentāle, norādot, ka jebkurai aģentūrai un citām valsts pārvaldes iestādēm bija jāpakļaujas prasībai samazināt atalgojuma daļu.

Rozentāle piebilda, ka arī pēc reorganizācijas netiks pārtraukta TPSVA ārstniecības pakalpojumu sniegšana - pacienti turpinās ārstēties, un darbu turpinās Plaušu slimību centrs.

Savukārt TPSVA vadītājs Leimans aģentūrai BNS kategoriski noliedza apgalvojumu par atalgojuma nesamazināšanu, sakot, ka atbilstoši Ministru kabineta prasībām slimnīcā tas samazināts par 20%, un ar aģentūras rīcībā esošajiem līdzekļiem pietiekot gan algu izmaksai, gan citiem maksājumiem, un slimnīcai arī neesot neviena parāda.

"Ja ministre grib pateikt to, ko viņa grib, tad viņa arī to saka. Bet es jums pasaku to, kā ir, - patiesību," sacīja Leimans, uzsverot, ka iestāde strādā bez parādiem, maksā algas un ministre tikai meklējot ieganstu iestādes pievienošanai Latvijas Infektoloģiju centram un "risina šo jautājumu sev izdevīgā gultnē."

Jau ziņots, ka no šā gada 1.oktobra TPSVA pievienos Latvijas Infektoloģijas centram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas