Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

RTU inženierprogrammās pazeminās studiju maksu

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Senāts nolēmis samazināt studiju maksas. RTU studiju maksa gandrīz visās inženierprogrammās tiks samazināta no Ls 1100 un Ls 1250 līdz Ls 950. Esošajā līmenī studiju maksa paliks arhitektūras un būvniecības programmās (Ls 2100 un Ls 1950).

Kā iepriekš  tika plānots, RTU 2009./2010. akadēmiskajā gadā kopumā būs 7209 valsts budžeta finansēto studiju vietu. Pirmajā kursā pilna laika pamatstudiju programmās valsts finansētās studiju vietās tiks uzņemti 1920 studenti. Salīdzinot ar pārējām Latvijas augstākās izglītības iestādēm, RTU arī nākamajā akadēmiskajā gadā būs vislielākais valsts budžeta finansēto studiju vietu skaits.

 RTU valsts finansējums 2009. gada 2. pusgadā samazināts par 46 % vai 4,4 miljoniem latu, tāpēc universitātes iekšienē notiek reformas pilnvērtīgas universitātes darbības nodrošināšanai.

Lai saglabātu nemainīgi augstu studiju kvalitāti, RTU Senāts pieņēmis lēmumu turpmāk ārējo finansējumu piesaistīt vēl lielākā apjomā – jau šobrīd ļoti aktīvi tiek slēgti sadarbības līgumi ar uzņēmējiem, notiek Eiropas Savienības (ES) projektu īstenošana, informē RTU.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas