Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Rubenis: žurnālisti neievēroja elementāru ētiku

Teātru direktori sašutuši par priekšlaicīgu "Spēlmaņu nakts" rezultātu nopludināšanu medijos, nesagaidot pasākuma beigas. Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis uzskata, ka žurnālisti nav ievērojuši elementāru ētiku.

Daudzus pārsteidza ziņu aģentūras LETA un portāla "Ir" rīcība otrdienas vakarā publiskojot "Spēlmaņu nakts" rezultātus pirms tie tika paziņoti TV tiešraidē.

Savu sašutumu par priekšlaicīgu "Spēlmaņu nakts" rezultātu nopludināšanu, Dienai.lv izteica arī Dailes teātra direktors Andris Vītols. Viņš norāda, ka "tā tādai praksei vienkārši nevajadzētu būt".

"Varu tikai izteikt neizpratni par tiem izdevumiem, kas šo informāciju nopublicēja pirmie, nerēķinoties ne ar rīkotāju lūgumiem, ne ar pārējiem kolēģiem žurnālistiem, kas godprātīgi un ar cieņu pret šiem teātra svētkiem informāciju publicēja pēc pasākuma," atgadījumu komentē Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis.

Viņš norāda, ka šāds žests sabiedrībā rada mulsumu, kā arī atņem pasākumam pārsteiguma momentu.
Rubenis atzina, ka cienot pasākuma dalībniekus un publiku, "Spēlmaņu nakts" rezultāti būtu jāpaziņo ceremonijas beigās: "Izprotu mediju vēlmi iegūt informāciju laicīgi un publicēt to uzreiz pēc ceremonijas beigām. Tā ir mediju vides profesionālā specifika, bet ir jāievēro elementāra ētika."

Žurnālists Normunds Naumanis salīdzināja informācijas nopludināšanu ar zagšanu. Visvairāk viņš bija pārsteigts par žurnāla "Ir" kolēģiem, "kuri sevi allaž pozicionē kā "principiālus un godīgus"". Pirmā rezultātu paziņošanā bija ziņu aģentūra LETA, bet "nav taču svarīgi, kurš bija pirmais zaglis, svarīgi ir nezagt".

Sazināties ar "Spēlmaņu nakts" rīkotājiem - Latvijas  Teātra darbinieku savienības pārstāvjiem, lai noskaidrotu  organizatoru viedokli, Dienai.lv neizdevās, jo līdz pusdienas laikam uz tālruņa zvaniem savienībā neviens neatbildēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas