Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rubiks: Neesmu atzinis okupāciju un neatzīšu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Arturs-pensionārs
A
Rubika viedoklim nav ne mazākās nozīmes jautājumā par okupāciju . To,kas ir bijis ar vādiem neizdzēš . Un ne jau okupācijas fakts ir problēma .Staļins 1939.g.augustā vienojās ar Hitleru par ietekmes zonām Austrumeiropā ,diemžēl Latvija un visa Baltija ,lai gan Lietuva daudz īpatnējāk ,tai piešķīra Polijas teritorijas un pat nopirka gabaliņu vācu pierobežas,vēlāk piešķīra arī Mēmeli -Klaipēdu ,1940.g. jūnijā šeit ienāca Sarkanarmija un iedibināja padomju varu,tas ir Maskavas varu.Tas notika dienās kad Hitlera karaspēks okupēja Franciju sākās gaisa uzbrukumi Lielbritānijai un rietumos par Baltijas likteņiem praktiski nedomāja .Baigais gads ,un tieši pēc 12 -it mēnešiem Rīgā ienāca Vermahts,sākās hitleriskā okupācija ,tad 1944./1945.gadi ,Latviju iekaro Staļina karaspēks .PSRS turpinās 46 -us gadus līdz 1991.g.23-ajam augustām kad Rubiku arestē un viņš nonāk Centrālcietumā . Okupāciju nenoliedz daudzi Krievijas vēsturnieki.Esmu nopircis deviņas grāmatas kas izdotas Krievijā jau XXI gadsimtā ,dokumentu kopijas ,skaitļi ,kartes,karaspēka kontingentu izvietojums pierobežā, nodomi ,viss atainots .OKUPĀCIJA .
efb
e
..un mati tev arī vairs nekad neataugs...
d.
d
Rubs-viens pretiigs tips!
fui
f
Ko tas komunists un Maskavas pielīdējs ar savu sapuvušo ideoloģiju vēl vāvuļo, nevienam sen jau neinteresē viņa domas !!!!!
Viņš vēl morāliski
V
mēgiņa glābties,savu vainu velt citiem par lielo gandrīz vispasaules ļaunumu un nelaimi,ko tik ļipīgi izplatīja arī pats Rubiks.Viņam jau morāliski no atbildības sajūtas svilst katrs viņa ādas kvadrātcentimetrs.Palūkojiet,kā trīc viņa apakšlūpa.
  • 0
  • 0
seiks
s
RUBIKU-PAR-VADONI KARLA ULMANA KALUMA CILVEKS LATVIJA BUTU BRIVA UN BAGATA.......BEZ PASULS-BANKAM...
Pabraukā
P
arī pa Krievijas provincēm un dziļajiem laukiem,kādos apstākļu stāvokļos ir iedzinuši sirsnīgo krievu tautu šie komunistu varoni.
  • 0
  • 0
ajalooline
a
Būtu fredis izsūtīts uz Sibīriju, viņš jau tur un tad būtu atzinis okupācijas faktu. Bet nu- šī neatzīšanas kaite liecina, ka slimības tiešām rodas no pārāk vieglas dzīves- arī okupācijas neatzīšanas slimība.
tas ir skaidrs
t
Jo jaunība pagājusi un tev bija labi, bet ļauj dzīvot pārējiem bez tavām iedomām !!!!!!
muļķu zemes pavalstnieks
m
Vai Rubikam nedrīkst būt savs,no citiem atšķirīgs , viedoklis? Okupācijas fakts ir starptautiski atzīts un ar to pietiek. Un beigsim par to cepties,jo citādi izskatās,ka mēs paši neesam par to pārliecināti,un mēs visu laiku šaubāmies. Tāpat kā krievi mums prasa - ti meņja uvažaeš,mēs viņiem pretī - a ti priznajoš fakt okupaciji? Rubikam tas ir principa jautājums,jo kā nekā viņš 8 gadus nosēdējis cietumā,un pašsaprotami,ka viņš to nekad neatzīs,kaut vai spītības dēļ. Taču tāpēc nav jātaisa traģēdija. Ko tad darīsim - liksim Rubiku uz moku rata un stiepsim,līdz viņš mums piekāpsies?
alberts
a
Labi argumentets! Jo spitālīgo tikai kaps "izglābs"!
  • 0
  • 0
alberts
a
Lūk,te arī vēl viens iemesls lai balsotu par - VL!
JureFacto
J
cik daudzi šodien zina, ka Ulmanis izdeva pavēli atņemt ārzemju pases, lai neļautu aizbēgt no draudošās krievu okupācijas?
Pareizi!
P
Visi cilvēki, simtiem tūkstošiem, arī zīdaiņi, večuki un kropļi taču paši LABPRĀTĪGI lopu vagonos brauca uz Gulagu? Vai tad jums jau pavisam aizbraucis Rubikam?
puaro
p
Arī te rubikam gan jau atrastos argumenti, tipa, paši salēca vagonos, jo bēga no fašistiem,
  • 1
  • 0
nu un
n
Vecā komuniste Krustiņsone ar ,līdz nāve to paņēma, atbalstīja komunistiskās idejas!
Un lielā labā
U
krievu tauta vēl lidz šodienai ir iedzīta daudzās nelaimēs un gara nabadzībā.
  • 0
  • 0
Ivars Graudums
I
Cik es saprotu, tad Rubiks sastaav SC. Un ja taads valsts nodeveejs sastaav SC, tad sho partiju vienkaarshi nevaram veeleet. Bez tam vinja apgalvojums, ka nebija Latvijas okupacija ir tiisha, pie komunistiem pierasta faktu sagroziishana.
Vēl nāks
V
gads,kad Rubikam būs jāatbild netikai par Latvijas paverdzināšanu ar savas idiotiskās sarkanās partijas palīdzību,bet būs solidāri jāatbild par visas lielās krievu tautas mānīšanu un potenciāla ilgstošu iznīcināšanu,ka atgūt nevar īsta krieva morāli,gara spēku,motivāciju rūpēties par sevi , par savu skaisto zemi,vēl tagad ir ļoti daudz ģrūti atrisināmu problēmu,nav harmonizēta tur dzīves līmeņa,nav vēl sasniegta vēl 100 gadus atpakaļ ,jau tur bijušais izlīdzinātajs demokrātijas līmenis
  • 0
  • 0
varbūt
v
Tā izskatās, ka Rubiks runā par kādu citu Latviju. Varbūt, ka vēl pēc gadiem 50, to varēs arī kādam iestāstīt.
archivārs > JureFacto
a
Ulmanis bija krievu gūsteknis.Smieklīgi ņemt par pilnu,ko ķīlnieks saka par saviem gūstītājiem.
JureFacto
J
Ak, tā? Un kā tas notika ar brīvās valsts prezidentu miera laika situācijā? Un kur kāda liecība, ka tas bija "gūsts" nevis labprātīga atpūta svešumā?
  • 0
  • 1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas