Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Rungainis: valstij nav jāmaksā par pusizglītotiem ekonomistiem un komunkācijas speciālistiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Sīmanis
S
Pilnīgi pareizi! Vēl piebilstot Rungaiņa teiktajam un viņa viedokli atbalstot, mums nav vajadzīgi kaut kādi "izglītības speciālisti" (labs "izglītības speciālista" piemērs ir T.Koķe, kas savulaik disertāciju aizstāvēja Vissavienības komjauniešu skolā). Mums ir vajadzīgi, piemēram, matemātiķi, ķīmiķi, biologi, fiziķi, filologi uc. fundamentālo zinātņu apguvēji ar papildus apmācību pedagoģijā, tai skaitā didaktikā, psiholoģijā, lai viņi varētu mācīt savu priekšmetu skolā. Jā, kā padomju izglītības sistēmā jau bija. Nevajadzēja mums pārņemt no Rietumiem viskautko, aizmirstot par fundamentālo zinātņu jomu apguvi augstskolās. Padomijas laika izglītības sistēma, ja no tās atkabina ideoloģisko balastu, nebija slikta.
vinnijs
v
Viskaitīgākie ir juristi - viņu ir pārāk daudz, lielākā daļa nesaprot neko, nespecializējas citās jomās, piedevām vēl lielākoties sirgst ar lielummāniju. Labākais piemērs šobrīd ir deputāta Kravcova valodas nezināšana - gan jau Vācijā un Francijā sen jau būtu izdomājuši, kā tikt galā ar vienu neizglītotu nekauņu, šeit katru dienu murgo kaut ko citu un lēmumu neviens nav spējīgs uzrakstīt!
kiki
k
Kāpēc pats Rungainis nav kļuvis par inženieri, vai vēl labāk - par fizikas skolotāju?
uve
u
Vēl kā vajag iedot pilnīgi katram cilvekam izglītību vispārējajā vadībā un metodologijā,pavāriem,setniekiem,un visiem aroda pratejiem,lai katrs pats spētu atbildēt kāpēc tas rugainis te pēkšņi klaigā un gudrējas un vai vispār vinam ir smadzenes....
a
a
Drīz katrā telefonā būs tulkotājs.Kāda jēga mācīties.
Memory
M
Kas Latvijas valsti divdesmit gadu laikā ir dziļā ''purvā'' ievedis - ja ne super-puper ekonomisti ''rungaiņi&Co''? Pašmāju ''bāleliņi''-kampēji (Ivani Susaņi) tagad maksāt par savām kļūdām nevēlas, tāpēc turpina vest sabiedrību pretim jaunām žilbinošajām virsotnēm? Nākamā pēc ES un NATO esot paredzēta eiro/euro sasniegšana.....Tauta dilst, bet gājiens pretim ''rēgainajām virsotnēm'' turpināsies? Prātiņ, nāc pie latviešiem!
Ministry of Truth
M
Pasaulē vienmēr ir izmantota kāda t.s. lingua franca. Senāk - latīņu. Bija un izbija. Arī angļu valoda droši vien nebūs mūžīga pasaules valodas statusā. Bet, kamēr citas nav, iztiek ar to, kas ir. Un tā ir latīņu rakstībā, kas nav mazsvarīgi, skatoties uz iedzīvotāju ģeogrāfisko sadalījumu un moderno tehnoloģiju vidi. Par arābu valodas mācīšanos jāsapņo ar aizvērtām acīm. :( Kopumā tas "pasākums" ir daudz sarežģītāks par ķīniešu valodu izplatītākās versijas vienkāršoto variantu.
strādā ārzemēs
s
augstākā izglītība LV ir liels , valsts subsidēts bizness . gala rezultāts ir uzvārīties ,nevis plānveidīgi sagatavot speciālistus.
he
h
Nu bet tā arī, turklāt ja pavētītu to izglītības kvalitāti, pusi LU droši varētu klapēt ciet. Turklāt lielā daļā programmu vispār nenotiek nekāda pētniecība, tikai citātu atreferēšana un tādus sasmērētus papīrus sauc par diplomdarbiem. Ir cilvēki ar nevienam nevajadzīgu specialitāšu diplomiem, turklāt diplomētā persona visai vārgi aptver nozarē notiekošo un nemaz nav spējīga sākt strādāt bez darba devēja apmaksātiem papildus kursiem.
to
t
vari norādīt saiti uz Open Univeristy, kur var mācīyties matemātiku?
rekur
r
Valstij noteikti nav vajadzīgi pusizglītoti ekonomisti. Bet Rungainis, cik atceros, ir matemātiķis. Tāpat kā premjers Dombrovskis un virkne citu promineņču. Par to, kas vajadzīgs Latvijas valstij. Uz, katru 1 brīvu darba vietu pretendē apm. 50 bezdarbnieki. Acīm redzot, mēs esam piedzīvojuši situāciju, kad darbu vispār atrast nevar ne ar kādu diplomu. Kur lai ar saviem diplomiem paliek pārejie 49? Šobrīd mēs esam nonākuši strupceļā, no, kura izkļūt izdosies pēc gadiem 15-20. Vēl viena "norakstīta" latviešu paaudze. Lielākā daļa 1990.g. latviešu inženieru, ķīmiķu, zinātnisko līdzstrādnieku,tehnisko zinātņu doktoru uc. "proletāriešu" aizgāja strādāt par sētniekiem un naktssargiem. Veiksmīgākie par skolotājiem vai mājsaimniecības elektroierīču remontmeistariem. Pēc 20 gadiem viss atkārtojās otru reizi. Latviešu tauta ir stingri ieprogrammēta uz bojāeju.
Luize
L
Katrā ziņā , sen vajadzēja atgriezties pie vecās senās sistēmas, ka ir dažas Valsts augstkolas ar konkrētu speciālizāciju un tad tām arī piešķir nepieciešamajās specialitātēs stipendiju vietas. Un ja Stradiņa universitāte vēlas bez medicīnas uzturēt arī citas programmas kām piem. sociologus, politologus, juristus, tad tas notiek tikai un vienīgi uz pašu studējošo rēkina. Jo tik sociologu, politologu, psihologu, sabiedrisko attiecību speciālistu sacepts tik daudz , ka bail un ko darīt arī šiem cilvēkiem nav. Lūdzu , saucamās inteliģento bezdarbnieku pulciņš tik vairojas.
ag
a
to "!":Bet man frāze patika. Labojumam gan piekritu. Un pie reizes iesaku mācīties matemātiku Open universitātē tālmācības ceļā, tas nav dārgi un māca ļoti labi! Piekritu arī "MoTruth", ka valodnieki vispār nav vajadzīgi. Izglītotam cilvēkam tāpat jāzina pāris valodas. To Bille: Ja kas, ir Google Translator. Tērēt cilvēka intelektu un dzīvi, lai iemācītos indiešu, arābu un tml. valodas, tā būtu pārāk liela izšķērdība. Tas arī pasaules mēroga būtu nejēdzīgi. Labāk visiem vienoties par kādas vienas valodas apguvi, jo tā ietaupas milzīgi intelekta resursi. Par laimi, šāda valoda de facto jau eksistē.
NLO
N
Šai pusnomērdētajai valstij patiesībā nekas nav vajadzīgs - ne ārsti, ne skolotāji, ne inženieri, ne ekonomisti, arī nemācītie nav vajajadzīgi. Kā citādi simts tūkstošu aizbrauktu, bet te neviens viņu trūkumu i nepamanītu. Bet ir jāmācās, jāstudē. Varbūt tas ir vienīgais veids, kā pretoties šim režīmam. Būt par spīti visam izglītotiem cilvēkiem, nevis tumsonīgu aitu baram. Starp citu - humanitārajās nozarēs Latvijā jau tagad vairums mācās par savu naudu
Bille
B
Pasaulē ir vairāk kā 3 valodas. Cik Latvijā ir ķīniešu, indiešu, japāņu, arābu utml valodu zinātāju? Latvijai būtu pēdējais laiks sākt skriet pakaļ tam vilcienam, kurā brauc Austrumu ekonomika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas