Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Sabiedrībā pazīstami cilvēki popularizēs skolotāja misiju

Nākamnedēļ - no 9. līdz 13.februārim - uz vienu dienu par skolotājiem kļūs 42 sabiedrībā pazīstami cilvēki. Viņu vidū – Valsts prezidents Valdis Zatlers, Ingrīda Blūma, Roberts Ķīlis, Raimonds Bergmanis, Linda Leen, Ints Teterovskis, Nellija Ločmele, Ilmārs Rimšēvičs, Ēriks Stendzenieks, Aigars Apinis, Andris Keišs un citi.

_Iespējamās misijas_ nedēļas mērķis ir rosināt sabiedrību aktīvāk iesaistīties izglītības jautājumu risināšanā. «Līdzīga akcija notika arī pagājušajā gadā, kad gandrīz 2000 skolēniem visā Latvijā bija iespēja piedzīvot vērtīgu mācību un dzīves stundu. Vēlamies, lai tā kļūst par tradīciju – reizi gadā sabiedrībā atzīti dažādu jomu līderi dodas uz skolām, lai pievērstu sabiedrības uzmanību izglītības jautājumiem, paustu savu viedokli par to, kā viņi saredz izglītības attīstību Latvijā,» skaidro _Iespējamās misijas_ direktore Zane Oliņa.Lai uzsvērtu izglītības nozīmību un parādītu, cik grūts un atbildīgs ir skolotāja darbs, 42 dažādu nozaru līderi _Iespējamās misijas_ nedēļas ietvaros dosies uz skolām, lai pasniegtu vienu mācību un dzīves stundu Latvijas skolēniem. Daļa dalībnieku viesosies Iespējamās misijas dalībskolās, kur šobrīd jau strādā 12 programmas skolotāji. Akcijas dalībnieku sarakstā pie skolām minēts, kuri _Iespējamās misijas_ skolotāji konkrētajā skolā strādā. _Iespējamās misijas_ nedēļas dalībniece, _Lattelecom _mārketinga direktore Inese Kalveite, kas akcijā piedalījās arī pagājušajā gadā, uzsvēra, ka svarīgi ienest klasē pozitīvo enerģiju un parādīt jauniešiem, ka viss ir iespējams.Pielikumā varat atrast _Iespējamās misijas_ nedēļas dalībnieku sarakstu ar skolām, kurās tie viesosies, un konkrētiem stundu laikiem. Akcijai līdzi sekot varēs _Iespējamās misijas_ mājas lapā www.iespejamamisija.lv, kur būs pieejamas reportāžas un fotogrāfijas no notikušajām stundām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒL VAR PIETEIKTIES IESPĒJAMAI MISIJAI


Ar Iespējamās misijas nedēļu atsākas pieteikšanās Iespējamās misijas otrajam iesaukumam, kas darbu skolās sāks septembrī. Rudens pieteikšanās posmā saņemti 32 pieteikumi, šobrīd norit dalībnieku atlase.

Līdz 6.aprīlim programmai aicināti pieteikties talantīgi augstskolu absolventi un pēdējo kursu studenti, kas gatavi divus gadus strādāt skolā, attīstot komunikācijas un līderības prasmes.

Skolām Iespējamās misijas skolotāji jāpieprasa līdz 30.aprīlim. Sīkāka informācija par atlases kritērijiem, pieteikšanās anketa un skolu pieteikšanos pieejama mājas lapā www.iespejamamisija.lv.

IESPĒJAMĀS MISIJAS STUNDU SARAKSTS

Stundu sarakstu un "Iespējamās misijas" stundu pasniedzējus melējiet šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas