Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Saeima aizklāti balsos par Kažociņu

Ceturtdien Saeimai jābalso par Jāņa Kažociņa atkārtotu apstiprināšanu Satversmes aizsardzības biroja vadītāja amatā. Diena noskaidroja, kā frakcijas varētu balsot šajā slēgtajā balsojumā. Tiek paredzēts, ka tiks savākts ievēlēšanai vajadzīgais balsu skaits, tiesa gan vairāki koalīcijas deputāti komandējumu vai slimības dēļ sēdē nepiedalīsies

Noraidot mēs izteiktu neuzticību
Aigars Kalvītis, Tautas partijas priekšsēdētājs

Tautas partija balsos par Jāņa Kažociņa apstiprināšanu amatā, jo mēs uzticamies valsts augstākajām amatpersonām un mūsu ministriem, kas Nacionālās drošības padomē izvēlējās kandidātu. Balsošana pret automātiski nozīmētu neuzticības izteikšanu šīm amatpersonām, kas ne tiesiski, ne politiski nebūtu korekti. Man arī Kažociņa kungs nav draugs, bet man arī nav bijušas nekādas lielas problēmas ar viņu. Ja Nacionālās drošības padome būtu izvirzījusi citu cilvēku, mēs balsotu par viņu.

Būtu nepareizi mainīt vadību
Andris Bērziņš, LPP/LC frakcijas vadītājs

Vispārējais noskaņojums frakcijā ir — jā, mēs atbalstīsim Jāni Kažociņu. Mums nebūs ne zilo, ne melno zīmuļu. Izpratne par šo jautājumu frakcijā ir un mēģināsim nodrošināt, lai sēdē būtu arī apslimušie kolēģi. Šajā situācijā tas ir pareizs lēmums pēc tā, kas notika ar drošības likumiem, par ko atbildību vajadzēja uzņemties Tautas partijai un tās premjeram Aigaram Kalvītim, bet kurš to novēla uz Saeimu. Tagad būtu nepareizi mainīt personālijas SAB vadībā. Jānis Kažociņš tiek galā ar saviem pienākumiem un tas ir labi, ka viņš nav redzams televīzijā. Tas nozīmē, ka viņš veic savu darbu.

Tā ir godājama kandidatūra
Augusts Brigmanis, ZZS frakcijas vadītājs

Mēs — tikai frakcijas vadība tikāmies ar Jāni Kažociņu. Jā, mūsu frakcija viņu atbalstīs, jo tā ir godājama kandidatūra. Viņš ir godam nostrādājis. Vairāki deputāti komandējumu vai slimības dēļ sēdē nepiedalīsies.

Māris Grīnblats, TB/LNNK frakcijas vadītājs
TB/LNNK frakcija balsos par, jo mūsu partijas tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, kas gan nav Nacionālās drošības padomē, izteica atbalstu Jānim Kažociņam jau labi sen. Tā netiešā informācija arī liecina, ka nav tik traki kā dažs labs bijušais deputāts sacījis, ka SAB vadītājs ir staigājis gar vēstniecībām. Mēs atbalstīsim NDP izvirzīto kandidātu. Mums gan ir tikai četras balsis, jo Dobeļa kungs ir komandējumā.

No mūsu viedokļa SAB ir neitrāls
Jānis Urbanovičs, SC frakcijas priekšsēdētājs

Saskaņas centra frakcija atbalsta apvienības valdes lēmumu un balsos par Jāņa Kažociņa atkārtotu apstiprināšanu amatā. Bija šaubas, vai ir pareizi, ka Latvijas noslēpumus sargā NATO ģenerālis. Taču tie noslēpumi, kas ir Latvijā, galvenokārt ir NATO noslēpumi un nekas slikts nav, ka tos sargā NATO ģenerālis — cilvēks, kuram uzticas NATO. Mums nav bijusi saskare ar SAB attiecībā uz mūsu politisko lauciņu un SAB no mūsu viedokļa ir neitrāls.

Premjeram jānodrošina koalīcijas atbalsts
Linda Mūrniece, Jaunā laika deputāte

Mēs balsosim par Jāni Kažociņu, jo viņš ir labākā izvēle un ir parādījis, ka spēj sakārtot drošības iestādi atbilstoši NATO prasībām. Visus piecus gadus viņš ir bijis politiski neitrāls un vadījies tikai no profesionālām interesēm. Jaunais laiks arī uzskata, ka premjeram Ivaram Godmanim ir jānodrošina koalīcijas vienots atbalsts NDP izraudzītam kandidātam, jo viņa izteikumi LTV raidījumā 100.pants, ka aizklātā balsojuma iznākumu nevar paredzēt, rada bažas.

Neesam pārliecināti, ka strādā Latvijas labā
Jakovs Pliners, PCTVL frakcijas vadītājs

Mūsu frakcija balsos pret Jāņa Kažociņa apstiprināšanu. Mēs neesam pārliecināti, vai viņš strādā tikai Latvijas labā. Visu cieņu ASV, bet izskanējis, ka viņš ir šīs valsts ieteikts. Mūsu frakcijai ir iebildumi arī tāpēc, ka Jāņa Kažociņa vadītais Satversmes aizsardzības birojs liedza pielaidi valsts noslēpumam mūsu deputātam Vladimiram Buzajeva un viņš nevarēja pilnvērtīgi strādāt komisijā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas