Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Saeima ar plašām debatēm un kritiku uzklausa tiesībsarga ziņojumu par paveikto

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ko var cepties?
K
Ejiet prom no darba tiesībsargā un Saeimas vēlēšanās pierādiet vēlētājiem, ka esat pietiekami labas, noderīgas tiesību realizētājas LR.
zvirbulēns
z
Jūs esat gana barga :)))
Berta
B
Es varu konstatēt tikai vienu, kas izriet no paša Apsīša ziņojuma: viņš tomēr ir atpalicis komunisma laiku stagnāts un pilnīgs nejēga attiecībā uz sava amata pienākumiem. Kā var būt ombudsmens, kurš ir iztapīgs un gļēvs kā lupata?
jurists
j
Nu, čūskas azotē, vai esat dabūjušas, ko gribējušas?
Nost
N
Cilvektiesibu birojs bija efektivaks par shito aapsiiti! Pilniga izgashanas.
Clash
C
Šis ziņojums un Saeimas apsriešana neatšķīrās no plānprātīgu komunistu kongresa, kurā veci nomenglatūras stagnāti izsaka un asi nosoda komjaunatnes stahanoviešu neizprotamo aktīvo darbību, kas grib mainīt kaut kādus darbības principus ceļā uz gaišo nākotni, apšauba Leonīda Iļjiča darba spējas. Viens pat metās kārtējo ordeni piešķirt Ļoņam, bet stahanoviešiem novēlēja drīzu nošaušanu. Nav brīnums, ka mēs esam tur kur mēs esam. Kā dziedāja Ritvars Dizkačs: "Jūsu idejas ir apsolūti trulas, tās nesavienos mūsu pasaules"
vinnijs
v
Interesanti, ka Saeima ir pieņēmusi likumu par ombudsmeni jeb tiesībsargu, bet tie deputāti, kas šeit citēti, šķiet, tā īsti nav sapratuši kas tad ir ombudsmeņa institūcija! Tās uzdevums nav tikai cilvēktiesību pārkāpumi. Būtisks uzdevums ir palīdzēt cilvēkiem gadījumos, kad valsts pārvaldes iestādes realizē tiem nedraudzīgu politiku, t.i. neatbilstoša attieksme, neatbildēšana uz jautājumiem un problēmām pēc būtības un tml. Internetā ir pieejama definīcija angļu valodā: Ombudsman: 1. A man who investigates complaints and mediates fair settlements, especially between aggrieved parties such as consumers or students and an institution or organization. 2. A government official, especially in Scandinavian countries, who investigates citizens' complaints against the government or its functionaries. Izskatās, ka mūsu tiesībsargs atkal ir kaut kāds īpašs gadījums, kurš īstenībā devalvē ideju un nekādu labumu Latvijas sabiedrībai nespēj dot. Diemžēl, Saeima ir nevis kārtīgi un godprātīgi izvērtējusi darbinieku sūdzību un noskaidrojusi visus apstākļus, bet kārtējo reizi atbalstījusi padomju laikā pazīstamo principu: priekšniekam vienmēr taisnība..., arī tad, kad nav taisnība.
replika
r
vakar DZERIS apgalvoja, ka Gardam neesot cilvēktiesību paust savu viedokli, jo viņš, izmantojot savas cilvēktiesības paust brīvi viedokli, nodara nenormālu ļaunumu valstij.
dzeris
d
Cilvēktiesības ir augstākas par valstiskām vērtibā, nu, oligofrēnu pārītis Tabūns un Dobelis to var nesaprast, bet pārējiem tā ka būtu jāzin. Vispār, iespaids, ka neatrodies ES valstī, bet, piem., Brežņeva laiku PSRS, vienkārši atbaidošs līmenis, vienkārši kauns, ka savēlēti tādi deputāti.
juris
j
Protams, ka čūskas azotē. Tādas ārzemēs labi apmācītas par Rietumu vērtībām zinošas čūskas ir jāiznīdē, lai turpmāk par vērtību sistēmu varētu spriest vadoties pēc norādījumiem no Krievijas vēstneicības. Tā vērtību sistēma mums ir tuvāka
artūrs
a
Ļaujiet tač Apsītim strādāt.
Société Anonyme
S
Nūja, kamēr tās algas vēl maksā (pie tam naudiņās nevis "esmu tev parādā tika un tik" zīmēs), un nevienam linča tiesa citu iebaidīšanai nav uztaisīta, ministrijas jau var nevienot, toties "ar plašām debatēm un kritiku" uzklausīt tos pašus svarīgākos ziņojumus... Vismaz deputātiem un ministriem alga būtu jāsāk maksāt kaut kādās bezprocentu valsts kases obligācijās vai citos papīriņos, kuru vērtība krīt atkarībā no viņu padarītā :)
Uldis
U
Absolūta nulle. Brīdī, kad būtu jārunā, jāiestājas par tautas tiesībām, klusē, kā ūdeni mutē ieņēmis.
chingacguks
c
Laba atskaite - vēl tikai vajadzēja iesniegumos un atbildēs burtus saskaitīt!
klusais
k
Viens fakts ,ka tiesībsargs nevarēja ierasties atskaitīties uz pavasara sesiju jau vien norāda viņa attieksmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas