Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Saeima atbalstījusi par kukuļņemšanu aizturēto tiesnešu apcietināšanu

Ceturtdien Saeima atbalstījusi drošības līdzekļa - apcietinājuma, piemērošanu par kukuļņemšanu aizturētajām Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas priekšsēdētājai Irēnai Poļikarpovai un tiesnesei Beatrisei Tālere, vēsta aģentūra BNSi. Par I.Poļikarpovas izdošanu drošības līdzekļa piemērošanai balsoja 79 deputāti, viens atturējās, bet par B.Tāleres izdošanu - 90.

Pirms Saeimas sēdes par šo jautājumu lēma Juridiskā komisija. Tās vadītājs Mareks Segliņš žurnālistiem sacīja, ka komisija uzklausīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un Ģenerālprokuratūras pārstāvjus, kā arī Augstākās tiesas priekšsēdētāju Andri Guļānu un guva pārliecību, ka jāatbalsta abu tiesnešu izdošana drošības līdzekļa piemērošanai.
Jau vēstīts, ka KNAB abas tiesneses aizturēja pēc kukuļu saņemšanas. Izskatot KNAB iesniegtos materiālus, ģenerālprokurors Jānis Maizītis sācis kriminālprocesus par abiem kukuļošanas faktiem. Kriminālprocesi sākti par kukuļņemšanu, ja tas saistīts ar kukuļa izspiešanu vai to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai valsts amatpersona, kas ieņem atbildīgu stāvokli. Krimināllikums par šādu noziegumu paredz brīvības atņemšanu no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas