Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Saeimas deputāti tikušies ar Ķīnas delegāciju

Trešdien Saeimas deputāti tikās ar Ķīnas parlamenta pārstāvjiem, tika runāts arī par situāciju Tibetā, informē Saeimas preses dienests. Ar Ķīnas parlamenta pārstāvjiem tikās Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Ķīnas parlamentu, kuru vada Ērika Zommere (TP).

„Visus konfliktus jebkurā pasaules valstī, arī Ķīnā, iespējams risināt konstruktīvi un saprātīga dialoga ietvaros. Turklāt ir jānošķir Olimpiskās spēles Pekinā no notikumiem Tibetā,” sacījusi Zommere kolēģiem no Ķīnas parlamenta - Ķīnas komunistiskās partijas Centrālās komitejas Starptautiskā departamenta delegācijai.

Kā vēsta Saeimas preses dienests, Ķīnas delegācijas vadītājs minējis, ka viņa valsts vēlas noorganizēt Olimpiskās spēles augstā līmenī un parādīt pēdējā laikā Ķīnā notikušās izmaiņas.

Zommere arī paudusi uzskatu, ka starp Latviju un Ķīnu ir ilga un sekmīga sadarbība un to apliecina arī nākamajā nedēļā plānotā Saeimas deputātu vizīte Ķīnā. Puses bijušas vienisprātis, ka lielāka uzmanība jāpievērš sadarbībai ekonomikas jomā, jo ir daudz neizmantotu iespēju. Turklāt to sekmētu tiešā avioreisa Rīga - Pekina izveidošana, par ko ir uzsāktas sarunas.

Jau ziņots, ka Saeimas vairākus pagājušajā nedēļā noraidīja atbalstu tibetiešu autonomijas centieniem. Deklarāciju par situāciju Tibetā atbalstīja 28 deputāti, pret bija 17, bet 36 atturējās. Saeimas Tibetas atbalsta grupas izstrādātajā deklarācijā Ķīna tika aicināta atļaut ANO cilvēktiesību ekspertiem ierasties Tibetas autonomajā apgabalā, lai veiktu izmeklēšanu par Ķīnas varas iestāžu darbībām, atļaut žurnālistiem brīvi strādāt Tibetā un aicināt Ķīnu meklēt mierīgu situācijas risinājumu, sākot sarunas ar Dalailamu.

Latvijā līdz šim notikušas vairākas atbalsta akcijas Tibetai.  Ceturtdien, 1.maijā, notiks protesta akcija pie Saeimas, Dienai sacīja viens no akcijas organizētājiem Ainārs Leijējs. Akcijas mērķis būs aicināt deputātus mainīt savas domas un nobalsot par Tibetu atbalstošo deklarāciju.

“Tās ir loģiskas prasības, kuras sakrīt ar Latvijas, kā demokrātiskas valsts vērtībām, turklāt parlaments nedrīkst aizmirst Latvijas neseno vēsturi, kad mums pašiem bija vajadzīgs starptautiskais atbalsts," pauž protesta akcijas organizētāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas