Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Saeimas komisijā vienojas par 40 santīmu piemaksu visiem pensionāriem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jansone
J
pirms vēl'[ešanām nemitīgi tika skaidrots ,ka ekonomika ir steidzīgi glābjama un minēts tika.,ka ar katru dienu situācija ieņēmumos pasliktinās.vajag ne tikai klausīties ziņas,bet arī dzirdēt un sAprast, teica,ka vajadzēs ietaupīt 300 -400 milj.un kāda tur starpība ,kad un cikos tas tika pateikts,no tā taču situācija nemainās,tāpat kā tā nevar mainī8ties no bļaušanas un protestēšanas vai masu nekārtībām ,tas vēl visu paslikitina.katrā valstī no 5-10 % iedzīvotāju Inekad nestrādāja un nestrādās ,gaida tikai ,lai valsts dod un dod,bet paši valsts labā neko nadara.Kas liedz bļāvējiem nākt ar konkrētiem priekšlikumiem ,kā glābt valsti no krīzes VALSTI.
Nedrīkst.
N
Jebkādās ārkārtas situācijās demokrātiskā valstī pirmie tiek aizsargāti bērni un vecie cilvēki,bet pie mums tiek aizsargāti kungi,oligarhi, augstāki ierēdņi ,nu vārdu sakot tie,kas ir vislabāk attalgotie. Tāda ir mūsu valsts politika.
iren
i
Kādēļ federācijā sēž tāda zoss?????Jaunu ierēdņu ar smadzenēm valstī nav????
PIDARS
P
SITO ZAGLU DEEL,JAACIES PENSIONAARIEN,TAADS ZIRGA GALVA SEGLINS UN ZAGLIS SKEELE DZIIVO CEPURI KULDAMS.NOZNAUGT TAARPUS.
Toms
T
Ja mana pensija būtu 500 ls, tad man pietiktu arī ar 485, bet ja pensija ir 160, tad 145 šķiet DAUDZ mazāk... Bet es nekurnu, jo, ja strādājošajiem ņem nost, mēs, veči, arī varam savilkt jostas. JA... būtu ticība, ka tas nāks par labu valstij, nevis tikai Karginam un Godmanim.
Tā tas ir
T
Patiesībā Latvija šobrīd to nevar atļauties. Šīs piemaksas ir ar iemaksām nesegta sociālā budžeta daļa, ko pēc būtības nedrīkst maksāt no sociālā budžeta.
Toms
T
Vēl taisnīgāk būtu, ja samazinātu visiem par, teiksim, 5 procentiem, bet kam gan gribas to visu pārrēķināt... Bet piemaksas - gatavi cipariņi - šņikt un nost...
Nu jā...
N
Man viss stāžs līdz 1995.gadam, bet pensijā aizgāju ar 1996.1.janvāri... Vai es varēju paredzēt, ka vajag aiziet ar 31.decembri ? :D Protams, ka taisnīgāk noņemt visiem pusīti piemaksas, nevis vieniem visu, citiem nemaz.
Andrejs
A
Es atsakos no tiem 40 santīmiem un vispār no pensijas. Es dibinu Latvijas Pensionāru Ministriju un piesakos būt Ministrs . Algu man lūdzu tādu kā visiem ministriem un kārtīgu autombīli. Nekādu gruzoviku ! Melnu, lūdzu ! Šoferi nevajag ! Es pats tikšu galā ...
Malgožata ar pieredzi.
M
Visas Latvijas pensionāres prom uz ASV kopt un aprūpēt pensionārus ! Visi varēs dzīvot smukās , labiekārtotās mājās, braukt ar auto,ceļot, labi paēst, nomazgāties, smuki apģērbties un zāles ar dabūs bet pats galvenais, nebūsiet Latvijas valdībai uz kakla, liekēži tādi !!!
Zāles līdz astoņām reizēm dārgākas,nekā Anglijā! ---------------- Mums jebkam ir milzīgs uzcenojums. Veikalnieku devīze "bagāts jau rīt ap brokastlaiku". Ir cerības, ka, krītoties pirktspējai, varētu kristies cenas. Ko valdība varētu darīt, ir kaut kā mēģināt radīt konkurenci, lai mums nebūtu tādas monopolstāvokļa cenas.
Terorists
T
Nevis pārzinu,bet gan labi atceros šos brīnišķīgos laikus.Tādēļ tagad lai tie kas ir auguši pie pilniem plauktiem to saprastu un gribētu atkārtojumu.Protams kad nē Viņi to nesapratīs un vai nu taisīs haju,jeb laidīsies uz rietumu pārticību.
Vija
V
Es arī biju starp tiem, kuri ne par kādu naudu nevarēja nopirkt tās zilās vistas. Bet no 1974. gada 1. janvāra veikalos vairs nebija gaļas u. tml. Un mana alga, kas toreiz bija 130 rubļi, vēl skaitījās diezgan liela. Tā ka tagad vēl ar 150 latiem var itin trekni iztikt, ja vien pats nav nejēga. Bet nevienam jau vairs nav rokas, tik vien prot, kā ar kļūdām kaut ko uzrakstīt komentāros. Turklāt paši labprāt piesakās maksāt par īri 300 latus mēnesī, muldot, ka par mazāku cenu neko nevarot atrast. Labi, ka Tu arī kaut cik pārzini vēsturi.
Terorists
T
Kādēļ tad pie Godmanīša. Atgriezīsimies vēl senākā vēsturē kad pensionāri stāvēja visu dienu rindā pēc desas luņķa kamēr jaunie strādāja un par sunīšiem nemaz nerunājot,jo nauda bija kā spaļi,bet nopirkt neko nevarēja.Vai tad tie nebija brīnišķīgi laiki,rindā un vēl visus jaunumus uzzināt un blakus stāvētājam ar zilu vistu sadot par pauri.Nu vai nebija idille. Jā,novīta rozes,novīta neļķes un jaunība aizgāja tālumā.
Cita pensionāre
C
Par ko daži pensionāri uztraucas? Ar 2009. gadu valdība pārgāja no 0,40 Ls/par gadu piemaksas uz 0,70 Ls/par gadu, bet tagad tomēr ir apdomājusies, ka tas tomēr nav bijis iespējams. Un tikai. Gan jau pēc gada-diviem pacels atpakaļ. Daudzi pensionāri ir sākuši iekopt dārziņus un audzēt tur zemenes, tomātus un gurķus, tas daudz ko kompensēs. Cilvēki ir aizmirsuši tos laikus, kad pensijas Godmaņa laikā bija 26 Ls/ mēnesī un džemperīšus vajadzēja adīt pašiem no humpalās sagrābstītiem dziju pārpalikumiem. Ko toreiz neviens nebļāva?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas