Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Saeimas komisijas spriedīs par ierosinājumu piešķirt 25 miljonus latu dzīvokļu jautājumu risināšanai

Saeimas deputāti ceturtdien nodeva izskatīšanai komisijās partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimas frakcijas sagatavotos grozījumus šā gada valsts budžetā, kas paredz piešķirt papildu 25 miljonus latu, lai pašvaldības varētu finansēt pasākumus dzīvokļu jautājumu risināšanai, liecina Saeimas sēdes darba kārtība.

JL likumprojekta anotācijā norāda, ka šobrīd no valsts budžeta atbalstam mājokļiem ir piešķirti pieci miljoni latu, tostarp divi miljoni latu piešķirti pabalstu izmaksai par dzīvojamo telpu atbrīvošanu un trīs miljoni latu pašvaldībām pieejamo dzīvojamās platības problemātisko jautājumu risināšanai.

Taču šie līdzekļi minēto problēmu risināšanai nav pietiekami, tāpēc JL ierosina no valsts budžeta piešķirt papildu 25 miljonus latu. Minēto finansējumu JL ierosina iegūt, par 22 miljoniem latu palielinot pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumu prognozi un par trim miljoniem latu palielinot uzņēmumu ienākuma nodokļa ieņēmumu prognozi.

Valsts konsolidētā budžeta, kurā apvienots valsts pamatbudžets un speciālais budžets, ieņēmumi šogad kopumā ir prognozēti 3,229 miljardu latu apjomā, bet izdevumi, ieskaitot tīros aizdevumus, 2006.gadā būs 3,374 miljardi latu. Budžeta deficīts šogad plānots 1,5% apjomā no iekšzemes kopprodukta jeb 145,23 miljonu latu apjomā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas