Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Saeimas sēdi par akcīzes nodokli dabasgāzei vēlas sasaukt nākamtrešdien

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija nosūtījusi Saeimas Prezidijam vēstuli ar lūgumu nākamtrešdien, 25.augustā, sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai izskatītu jautājumu par akcīzes nodokļa atcelšanu dabasgāzei.

Komisija ārkārtas sēdē lūdz skatīt arī likumprojektus "Grozījumi Publiskās un privātās partnerības likumā" un "Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likums", kuru pieņemšana līdz šā gada 27.augustam nepieciešama, lai izvairītos no soda sankcijām par Eiropas Savienības direktīvas savlaicīgu neieviešanu.

Jau vēstīts, ka šonedēļ panākts kompromiss, kas paredz, ka no 1.septembra akcīzes nodoklis dabasgāzei, kas ir spēkā teju divus mēnešus, tiks atcelts uz gadu, proti, līdz 2011.gada 1.jūlijam. Pēc tam tas tiks piemērots patlaban noteiktajā apmērā jeb 15,6 lati par 1000 kubikmetriem.

Akcīze dabasgāzei Latvijā jāievieš no 2014.gada 1.janvāra, jo to paredz saistības pret Eiropas Savienību. Starp Saeimas opozīciju un koalīciju ir strīdi par to, vai akcīzi piemērot jau pirms šī termiņa. Opozīcija vēlējās atcelt nodokli līdz 2014.gadam, savukārt koalīcija pret to iebilda, Finanšu ministrija piedāvāja kompromisu - samazināt nodokli uz pusi, taču arī tas opozīciju neapmierināja.

Saeimai jau divās ārkārtas sēdēs pēdējo nedēļu laikā nav izdevies vienoties par grozījumiem likumā par akcīzes nodokli. Sagaidāms, ka pēc panāktā kompromisa, Saeimai izdosies to nostiprināt likumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas