Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Saliedēt ar valodu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
taurētājs
t
Pirmais bauslis. Esi uzmanīgs ar viesmīlību pret krieviem, jo viņi mūsu laipnību ( ar krieviem runājam krievu valodā it kā aiz laipnības) izmanto pret mums, jo viņiem nav nepieciešami zināt mūsu valodu, mūsu tradīcijas, mūsu kultūru. Otrais bauslis. Latviešiem pašiem vajag stingrāku mugurkaulu, un lielāku pašcieņu, jo mēs esam saimnieki savā zemē. Trešais bauslis. Mums vajag visos kultūras namos izveidot Latviešu biedrības, kur regulāri notiktu lekcijas, tikšanās ar kultūras cilvēkiem (vēstures, literatūras, mūzikas, arhitektūras, folkloras tēmas u.c.) piesaistot visu tautību cilvēkus, lai izzina to kultūru kura vidē dzīvo, bet latvieši atsvaidzina zināšanas un ceļ pašapziņu u.t.t. Ceturtais bauslis. Ja pats savu valsti necienīsi, tad arī citi to necienīs (politika, ekonomika, demogrāfija, ražotņu attīstība).....izbeigt kašķēties un mobilizēt, pirmkārt, latviešus un iesaistot visas Latvijā dzīvojošās tautas. Piektais bauslis. Pret latvietību faktiski "cīnās", iebilst tikai daļa krievu nacionālisti un neliela saujiņa ebreju, pārējas tautas un valstis ir mums draudzīgas !!!!, tādēļ iesaistīsim viņus mūsu kopīgajā saimē...propagandēsim to, veiksim televīzijas diskusijas un domu apmaiņu u.t.t.
Rita.No laukiem.
R
Latviešu valodai ir jābūt dārziņos! Kamēr tā nebūs,tikmēr jaunieši nakts stundās satikušies kausies un lamās viens otru par fašistiem un okupantiem! Kas te nav skaidrs? Un pietiek tvaiku izlietot tikai svilpienam,bet vienreiz sākt kustināt visu sastāvu.Mēs jau murmulējam zem deguna 20 gadus un kas no tā mainās? Tādiem tukšu gvelzējiem vajadzētu "pielikt pie algas un atlaist"!
lacis
l
Nodoklu maksaashana ir pienaakums, nevis serviss par ko sanjem atvieglojumus!!!
Урла
У
Смотрю на фотографию. Неплохая женщина. А написала совершенно безумную ахинею. Вероятно, это потому, что журналистика - безумная профессия. Я так считаю.
Sociāldemokrāts
S
Tā nu sanācis, ka esmu nodarbojies ar valodu lietošanas pētījumiem Latvijā. Pirms gadiem 10-12 kādā publiskā pasākumā ieteicu - ko darīt, lai Latvijā pieaugtu krievu valodas loma? Atceros, ka tajā brīdī zālē iestājās fantastsisk klusums - jā, KO var darīt? KĀ vispār var paaugstināt valodas lomu? Varbūt kads izlasīs šo ieteikumu un izmantos to arī latviešu valodas nostiprināšanai? Tad nu, lūk, krieviem ieteicu: "Apspriediet Latvijas problēmas krievu valodā, dariet to labi un saistoši, meklējiet sabiedriski svarīgu problēmu risinājumus. Tad jūsu teiktais piesaistīs uzmanību, jūsu valoda kļūs vērtīga citiem. Neceriet, ka krievu valoda kļūs kādam interesanta, ja jūs šajā valodā apspriedīsiet vienīgi krievu kopienas tēmas un dzīves pārestības."
jautrais
j
.. kārtīga Latvju meiča, ar pliku d.. bet galvenais latviski runājoša.... tas ka bērni bez vecākiem, bezdarbs visos novados.... tas pats par sevi.. galvenais mīlēt valodu....
Ministry of Truth
M
Valodas nemaz nemēdz būt vieglas vai grūtas. Tie ir valodniecībā neskolotu pieaugušo izdomāti pastāstiņi. Kad bērns apgūst kādu valodu kā pirmo, viņam ir vienalga, kas tā ir par valodu - viņš to apgūs! Arī to, kas jums šķiet ļoti grūta - piemēram, ķīniešu. Ķīniešu bērni var neprast rakstību, bet tas netraucēs tekoši runāt. Katrai valodai ir sava grūtības kārtiņa, savi iekaļamie likumi un principi. Apskatot visas pastāvošās 4000+ valodas, visloģiskākie šķiet ķīniešu piktogrāfijas principi. Tie ir pat ar aci saredzami. Latvieši īsti nevarēja asimilēt līvus, jo pats jēdziens - latvieši - izveidojās vien nosacītā jaunlaiku vēsturē (vienlaikus ar valodu), kuršu ciltis ilgā laika posmā saplūda ar lībiešiem - vai otrādi, bet saplūda, nevis asimilēja. Šajā sakarā parasti runā par baltu un somugru (cilšu) kopdzīves (un valodu līdzpastāvēšanas) laiku. Līvus latviešiem pierakstīja tās svešās varas, kas te gāja pāri. Latviešu valodas 'vieglums' kā iemesls līvu asimilēšanai ir savāds apgalvojums. 'Vācu kungi' ... latviešu valodu īsti neapguva pat tajos gadījumos, kad ar latviešu valodu tiem bija vistiešākais - pētnieciskais sakars. Krietna puse latviešu valodniecības vēstures pieminekļu ir radušies tādu cilvēku rokās, kas latviešu valodas īpatnības bieži vien skaidroja caur sev pierasto vācu valodu, tātad neprecīzi, pārveidojot vai izlaižot valodas faktus.
Gauja
G
Aizvadītie 20 gadi rāda, ka integrācija ir diezgan bezcerīgs pasākums, sabiedrībā, kur pamatnācija veido tikai 57% no iedzīvotājiem, pie tam vēl ņemto vērā krievu valodas "nesēju" kultūrvēsturisko apziņu un Krievijas aizvien piegošās pūles visādos veidos traucēt sabiedrības saliedēšanu. Maksimusm uz ko varam cerēt - noturēt latviešu valodu esošajās pozīcijās.
replika
r
Jāievieš beidzot valsts valoda visās valsts un pašvaldību iestādēs un lieta būs darīta. Kāds burkāns? Arī Uplejas rakstā nav minēts neviens burkāns. Likumu ievērošanu parasti panāk ar sodu palīdzību. Tikai un vienīgi tā.
krievs
k
Lieciet vienreiz jūs mūs mierā.
integrācija
i
Agrāk es ari domāju, ka dekolonizācija varētu novest pie ķīniešu sabraukšanas krievu vietā. Bet mīļie cilvēki, kā tad Igaunija dzīvo, viņi taču ir tikai 1,3 miljoni. Nav dzirdēts ka igauņus apdraudētu ķīnieši.
Ārpilsonis
Ā
Ja cilvēkam regulāri dot naudu, viņš paliks pateicīgs, mēs redzam, kā Eiropa ļoti labvēlīga pret naudas sniedzējiem – saviem nodokļu maksātājiem. Latvieši to nesaprot un paliek pliki un nikni.
I.Gr.
I
Latvieshu valodas staavoklis pamazaam uzlabosies, jo pirms paaris gadiem es lasiiju Dienaa, ka jau 75% no jaunajiem skolniekiem tiek ieskoloti latvieshu skolaas. Bez tam latvieshu valoda ir ljoti viegla un logjiska valoda. Tas bija arii iemesls, kaapeec latvieshi asimileeja liibieshus. Vaacu kungiem bija vieglaak iemaaciities latvieshu vaalodu. Un par Ulmanja laikiem: Vidzemee bija daudzi krievu vecticiibnieki. Bet visi darbaa, saimnieciibaas lietoja tikai latvieshu valodu. Bet ljoti svariigi ir, lai latvieshi pashi ciena savu valodu un nelepojaas ar krievu valodas zinaashanaam!
ivs
i
Gudru cilvēku runu var klausīties pat krievu valodā,bet stulbu(TAVU) pat latviešu nē.
:o)
:
"Tikai viena piebilde - nodokļus maksā arī krievu bērnu vacāki, tādēļ arī viņi, būdami sabiedribas daļa, uztur šos bērnudārzus." - un no manas puses arī tikai viena piebilde piebildei - viņus neviens neparasa maksāt šeti nodokļus, sabrauca šurp labāku dzīvi meklēt. Lai brauc atpakaļ un maksā nodokļus savā krievijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas