Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Sarunas par Venecuēlas naftas tranzītu caur Latviju turpinās

Patlaban Baltkrievijas pārstāvji risina aktīvas sarunas ar SIA "Ventspils naftas termināls" un konflikti Latvijas tranzīta uzņēmumos nevarētu būt par iemeslu, lai Baltkrievijai paredzētā nafta no Venecuēlas aizietu garām Latvijas ostām, atzina Satiksmes ministrijas (SM) Tranzīta politikas departamenta direktors Andris Maldups.

""Ventspils naftas termināls" ļoti aktīvi risina sarunas ar Baltkrievijas pārstāvjiem, tiek rēķinātas izmaksas, un viss ir procesā," skaidroja Maldups. SM neesot zināms, ka kāds būtu atzinis, ka konflikti akcionāru starpā traucētu sarunas.

Patlaban notiekot sarunas par naftas transportēšanu pa dzelzceļu, jo transportēšana pa Ventspils naftas vadu "ir sarežģītāks jautājums".

Maldups uzsvēra, ka patlaban baltkrievi ilgtermiņa līgumus nav noslēguši ne ar vienu Baltijas valstu ostu. "Baltkrievi rēķina, bet ko viņi izvēlēsies, laiks rādīs," uzsvēra Maldups, norādot, ka, lai nodrošinātu Venecuēlas naftas tranzītu, visās ostās, ne tikai Rīgā vai Ventspilī, ir nepieciešamas investīcijas, taču, lai tās veiktu, ir nepieciešamas piegādes garantijas ilgtermiņā. "Piegādes garantijas, manuprāt, patlaban ir klupšanas akmens, un līdz ar to visas šīs sarunas "buksē" un apstājas pie izmēģinājuma versijām," skaidroja ministrijas pārstāvis. 

Jau ziņots, ka Lietuva noslēgusi vienošanos par Venecuēlas jēlnaftas tranzītu caur Klaipēdu uz Baltkrieviju.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas