Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Saskaņas centrs iebilst pret Vienotības ierosinājumu balsot atklāti

Politisko partiju apvienības Saskaņas centrs frakcija kategoriski iebilst pret frakcijas Vienotība iniciatīvu veikt grozījumus Saeimas kārtības rullī un deputātus ievēlēt atklātā balsojumā.

Kā portālu Diena.lv informēja Saskaņas centrs Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins, pēc deputātu domām slēgtais balsojums dod iespēju katram deputātam izteikt savu viedokli un balsojuma anonimitāte ir garantija, ka uz deputātu pirms un pēc balsošanas netiks izdarīts spiediens.

Kā atrast tautas ienaidnieku, ja balsojums nebūs atklāts? Šo jautājumu jau pagājušā gadsimtā uzdeva Josifs Staļins. Šodien viņa antidemokrātiskajiem principiem seko politisko partiju apvienības Vienotība frakcija. Atklātais balsojums dod iespēju izdarīt spiedienu uz deputātiem, lai viņi nobalsotu „kā vajag” un nevis pēc savas sirdsapziņas,”skaidro V. Ašegins.

Tāpat viņš uzskata, ka Vienotības vēlme atcelt slēgtā balsojuma praksi liecina arī par to, ka šī politisko partiju apvienības frakcija jau apzinās savu nespēju nodrošināt vairākumu balsojumos par svarīgiem Saeimas lēmumiem. Tas nozīmē, ka pašas Vienotības iekšienē, kā arī valdošajā koalīcijā kopumā valda neuzticība vienam pret otru un nav vienota viedokļa par veselu virkni jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas