Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

SCP piedāvā savu modeli ministriju skaita samazināšanai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jopcig
J
"Mums vajadzīga kompakta, darbotiesspējīga valdība.." Karoče, Godmani atstājam par premjeru, ministrus nevaig, lai viņam ir padomnieki - dažādu jomu speciālisti, un sekretārītes, ar to arī vajadzētu pietikt. Saimu samazinam tā reizes desmit - kāda starpība, cik ļoļiki spiež podziņas? Nu labi tā no katras pārstāvetās partijas pa pārstāvim - tāpat varētu saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem, cik ņemti vērā beidzamos gados individuāli priekšlikumi. Tā tikai, mutes dzesēšana, kas kavē darbu. Smieklīgi? Bet apdomājiet labi, līdzīgs modelis ir gana reāls un ticiet vai ne tas varētu strādāt pat sekmīgāk par esošo...ir pietiekoši daudzi uzņēmumi pasaulē, kuru budžets desmitiem reižu pārsniedz Latvijas budžetu un to vadība ir visai kompakta...
dreebe
d
Nahren tā Vides ministrija vajadzīga, kaut kāds naudas atmazgāšanas kantoris Zaļo un Zemnieku partijas vajadzībām
Padomnieks
P
Finanšu ministra Ata Slaktera (TP) padomniece Ingūna Gulbe saņem 2475 latus par sēdi, kura notiek reizi mēnesī un ilgst trīs četras stundas, noskaidrojis laikraksts Diena. Aptuveni tikpat daudz laika Latvijas Valsts meži padomes loceklim aizņem arī sagatavošanās.
viens ministrs
v
Ir viens ministrs - Ivars Godmanis - un ir esošo ministriju valsts sekretāri.
Nekā jauna
N
Pastulbi jau tie SCP politiķi ir.
========
=
Vides un ilgtspejibas ministrija? ar ko ta ministrija nodrabojas? peta cik izturigi un ilgtspejigi ir pensionari? Kas ta par nozari ilgtspejiba? Un viniem ir ministrs, ministrijas kanceleja, ministra sekretars, ministra preses atase, ministra vietnieks, ministra vietnieka paligs, apsardze personalas automasinas,personalie soferi, un jus sakat ka valsti ir ekonomiska krize? PATIESAM?
a ko ta nu?
a
Jābūt kā agrāk - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.
ierednis
i
katra zinas, varbut SC un JL varetu paskatities ko citu. Tie,kas ir stradajusi valsts parvalde , labi zin, ka ministrijas gatavojot nakama gada budzetu vienmer to sagatavo vismaz uz pusi lielaku neka nepieciesams. Si sistema ir iegajusies no 90. gadiem. Tad ar to uzpusto budzetu ministri cinas MK , un parsvara zaude tikai kadus 20 % , tatad vinne 30 % . Domaju, ka pasreiz ministrijas ir dabujusas visu pa 100% minuss uzposto dalu. Tadel, ir vel ko nemt nost no ministriju budzetiem.
bijusais valsts darbinieks
b
TAK IZBEIDZIET SITO ARPRATU ! Kads ir labums no ministriju apvienosanas ? Jo visus ministriju ierdnus tak atsaj stradat,, vini paliek tajas pasas ekas un nekadus izdevumus tur nevar samazinat,tiesi otradi, lai atkal visu reorganizetu, bus lieli papildus izdevumi, bus jaraksta blakiem papiru, likumu,kas no jauna noteiks katras ministrijas uzdevumus,tapat bus japarliek ministriju majas lapas kopa, bus japartaisa e-pasti un daudzas citas lietas ! VAI GODMANIS IR GALIGI PRATU IZKUKOJIS? Ja ari ministrijas mazina, tad ir jamazina ta,lai pec 2 gadiem atkal vinas nav jaatdala. TAs nozime, ka ir jauztaisa vismaz valsts parvaldes audits, ir jasaprot ko atlaist, ko atstat. Iespejams, ka zem "viena jumta" butu jasaliek ES lietu departamenti, iespejams butu jalikvide virkne agenturu... Tacu iedomajieties Ekonomikas ministriju, kas ir MILZIS savienot ar SATIKSMI - velvienu milzi ,kas paliks par neveiklu un nespejigu augoni. Tacu domat vajag netikai par viena gada krizi, bet par valsts attistibu nakamajos 10 gados. Pilnigs sveists
drakons
d
Ilgspējīga attīstība ir pārāk plašs jēdziens. Beidziet muļķoties.
IA
I
Tiem, kuri nesaprot, kas ir ilgtspējīga attīstība : IA ir attīstība, kura nodrošina mūsdienu cilvēka vajadzības, neatņemot iespēju nākošajām paaudzēm nodrošināt savas. IA ir cieši saistīta ar vides aizsardzību un tautsaimniecības organizēšanu tādā veidā, lai nākošajām paaudzēm mēs neatstātu, piemēram, degradētu agsni, izcirstus mežus, mazākdzīvnieku sugas, atkritumu kalnus, utt. To visu ir jāuzrauga vides un ilgtspējīgas attīstības ministrijai, kura var kvantitatīvi novērtēt radītos zaudējumus un nepieciešamos uzlabojumus.
Bille
B
Gribētu redzēt, ja apvienotu Ekonomikas un Satiksmes ministrijas, vai ministrs būtu Gerhards vai Šlesers :)) Vispār man ir aizdomas, kurš no viņiem izsistu sev ministriju jebkuros apstākļos.
skots
s
Gribu iebilst tiem, kas nezin kāpēc cenšas automātiski bāzt vienā maisā izglītību un kultūru - izglītībai un zinātnei ir jābūt atsevišķas ministrijas aprūpē, jo tām jābūt valsts prioritāšu augšgalā un līdz ar to arī ministram nevajadzētu piebāzt galvu ar kultūras lietām. Ar pēdējām var nodarboties tā pati kultūras ministrija, tikai tur varbūt jāpārliek akcenti un jāizvērtē vadības kompetence. Pašvaldību ministriju laikā, kad notiek reforma, vienkārši pabāzt zem kādas citas ministrijas nebūtu prātīgi - arī šeit jārunā par to, ka nevar, piemēram, ekonomikas ministrs vienlaicīgi nodarboties ar ekonomikas stabilizācijas plānu (kāds nu mums tas ir) un pašvaldību reformu. Jāpabeidz reforma un tad jāskatās, ko darīt ar pašu ministriju. Pašreiz gan tai jānoņem nost tās funkcijas, kas tieši nav saistītas ar reformu, lai samazinātu pārvaldes aparātu.
x
x
kulturu no izglitibas gan nebija jegas atdalit. ieskahlietas ar aizsardzibu japamegjina salikt kopa- citadi nav pietiekamas sadarbibas. tieslietu lacitim ari ieksha jaspakatas.
a
a
Labākais, ka SCP šo ideju jau pirms daudziem mēnešiem izteica. Vēl tajos laikos, kad taukmūļi par to pat dzirdēt negribēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas