Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

SCP rosina nekustamā īpašuma nodokļa likmi noteikt atbilstoši ienākumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
SCP
S
Ko darīsiet ar tiem dzīvokļiem un ēkām (būvēm), kas pieder juridiskai personai? Kādi ienākumi te tiks ņemti vērā un kāds indeksiņš pielietots?
Ieva
I
Ja tie mūsu ierēdneļi vīžotu pastrādāt....Piemēram, variants ar neaplielamo minimumu tiem, kuru platības ir mazākas, ir izdevīgāks. Par Vecrīgas un citu vietu luksusdzīvokļu īpašniekiem varētu parūpēties nosakot kadastrālo vērtību uz kvadrātmetru, sākot ar kuru likmes kļūs lielākas- tad arī sanāks tās runas, ka jāapliek vērtība, kas krīt no gaisa. Ar piedeklarēšanu arī-ja dzīvoklī ir deklarēts kāds septītās pakāpes onkulis, kuram citur māju nav, tad laipni lūdzam. Ja dzīvoklī dzīvo vairāki cilvēki, tad neapliekamais minimums jāpiemēro katram, lai arī nedaudz mazāks, nekā vientuļniekiem....
Dārgie, SCP!
D
Ko īsti Jūs ar šo gribat panākt? Sarīdīt tautu savā starpā, gūt vēlētāju balsis? Ienākumiem ir ienākumu nodoklis, nekustamajam īpašumam – nekustamā īpašuma nodoklis. Vai to tagad visu jaukt vienā katlā? Sāksim ar to, ka turīgajiem par saviem lielajiem ienākumiem būtu godīgi jāmaksā ienākumu nodoklis. Te mūsu partijām, valstsvīriem un amatpersonām ir ļoti daudz darāmā. Piemēram, Latvijā var gūt ienākumu no banku depozītiem par kuru, saskaņā ar mūsu patreizējo likumdošanu, ienākumu nodoklis ieturēts netiek. Inetersanti, ko sociālistu idejas sludinošais SCP par šo domā? Kas attiecas uz nekustamo īpašumumu, tad tā ir katra brīva izvēle kādu to iegādāties. Aizmirstam par stereotipiem! Arī bagātajam ir tiesības izvēlēties nelielu dzīvokli. Ja ienākuma nodoklis ir godīgi maksāts, tad kādēļ vēl papildus būtu jāpiemaksā par dzīvojamo platību?
Nez...
N
Atbilstoši ienākumiem? Lai tie, kuru ienākumus neviens nespēj kontrolēt, varētu nemaksāt nemaz?
Vuarzazi
V
Citur, nodoklis temetu uz spekulantu darijumiem : jo biežāk pārdod, jo lielāks nodoklis. Ja vairāk par 10 gadu, tad nekāds nodoklis, jo dzivoklis tiek uzskatīts par pensijas ieguldijumu. Sinī valstī apcērp pensionārus. Tur kur neatbalsta spekulantus, Birojtelpas tiktu vairāk apliktas nekā dzīvokļi, Kritērijas : Spekulācija un luksus objekti.
zinātkārā-
z
Nekā personīga, bet kāpēc tu esi tāds "parasts" iedzīvotājs ar" pieticīgu " dzīvokli? Zinu jau zinu. Tūlit bļausi, ka zagt nemāki.
zigis
z
Piekritu.Lielie bagatnieku ipasumi jaapliek ar 3% nodokli,bet parastiem iedztvotajiem pieticigos dzivoklus praktiski neaplikt ar nodokli.
drakons
d
Tā ir Ēlertes ideja. Dzerot kakao ar Štoku un Pabriku visādas dumjas idejas galvā nāk.
Latvijas valdībai.
L
Algas jūs Kungi gribat sev kā pasaules bagātajiem,bet nodokļu maksāšanā jus gribat sevi pielīdzināt pasaules nabagajiem,kauns un negods jums par šādu attieksmi.Nebrīnieties,kāpēc tauta jūs nicina,tas ir tikai jūsu netaisnās attieksmes dēļ.
Valdībai.
V
Ja jūs gribat lai ar jums rēķinās Latvijas tauta,tad rēķinaties arī ar tautu. Nedrīkst nodokļus aprēķināt visiem vienādi,jo ienākumi cilvēkiem ir radikāli atšķirīgi. Jūs nevarat salīdzināt savas algas ar algām ,kas ir knapi virs 100ls.,tāpēc nodokļiem ir jābūt atbilstošiem ienākumiem.Pensionārus jūs vispār dzenat galējā finansiālā postā,it sevišķi tos kuri palikuši savā dzīvē vieni un vientuļi. Esiet taču cilvēki ,un padomājiet ne tikai ar galvu,bet arī ar sirdi.
Elizabete
E
Laikam jau tomēr vajadzētu noteikt atbilstoši īpašumam, nevis ienākumiem. Citādi sanāks tā, ka miljonāriem, kam ienākumu (vismaz Latvijā konstatējamu un deklarējamu) nebūs, bet īpašumi pieder ar lielu kadastrālo vērtību. Pareizāk būtu, ja NĪN būtu noteikts kaut kāds procents no kadastrālās vērtības un atlaides tiktu piemērotas pēc tam - piemēram jaunām ģimenēm par pirmo īpašumu samazinot nodokli bērnu piedzimšanas gadījumos.
replika
r
aploksnu algas Latvija ir tapec, ak park lieli nodokli darabs spekam (IIN, soc nodoklis). visi jau nav piloti, un nodoklus jamaksa valsti, kura dzivo, un kur ir NI, nevis kur registreta firma.
.
.
tīrā muldēšana. kā to iedomājas reālizēt valstī, kur maksā aplokšņu algas vai kā rāda air baltic, pārreģistrē darbiniekus uz citām valstīm???? sanāk, ka vairāk maksās atkal tie idioti, kuri jau tā godīgi maksā nodokļus. prātiņ nāc mājās.
niks
n
Kārtējo reizi pārliecinājos, ka iestājos pareizajā partijā. Malači SCP
nora
n
Kā šos "ienākumus"noteiks? Vai svērs beznodokļu aploksnes? Vēl viens sviesta gabals! ."..iespējama krīzes laikā visdraudzīgākā iekasēšanas administrācija. Valsts var atlikt šā nodokļa nomaksu, izdarot par to ierakstu zemes grāmatā un uzkrājot procentus. Īpašniekam nodoklis būs valstij jānomaksā īpašuma pārdošanas gadījumā vai ja nodokļa parāds būs sasniedzis 100% no īpašuma vērtības..."Vēl viens ierosinājums iedzīvotāju bēgšanai.Mūžīgie parādnieki,vergi,holopi...Ārprāts!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas