Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

"SEB banka" studentiem piešķīrusi kredītus 14 miljonu latu vērtībā

Pagājušajā gadā studentiem piešķirti vairāk nekā 4500 valsts galvotie kredīti, kopējais izsniegto kredītu apjoms pārsniedz 14 miljonus latu, portālam Diena.lv pastāstīja SEB bankas pārstāve Sanda Purviņa.Studiju un studējošā kredītus ar valsts galvojumu Latvijas un ārvalstu augstskolās studējošajiem pagājušajā gadā nodrošināja SEB banka. No visiem piešķirtajiem kredītiem - 77% bija studiju, bet 23% studējošā kredīti. Procentuāli lielāko daļu jeb 24 % no studiju vai studējošā kredītiem ar valsts galvojumu piešķirti Latvijas Universitātē studējošajiem.


Finansējumu ar valsts galvojumu mācībām ārvalstu augstskolās izmantojuši 5% studentu no kopējā valsts galvoto kredītu saņēmēju skaita 2010. gadā.


2010. gadā pirmo reizi studentiem bija iespēja izvēlēties valūtu, kādā saņemt studiju vai studējošā kredītu ar valsts galvojumu. 70% studentu izvēlējušies kredītu eiro valūtā, bet 30% - latos, liecina SEB bankas apkopotie dati.

Pārliecinoši lielākā daļa jeb 72% no studentiem, kas saņēmuši studiju vai studējošā kredītu ar valsts galvojumu, ir jaunāki par 24 gadiem, tā ir studentijas daļa, kas pēc vidusskolas beigšanas turpina savu izglītību. 5% aizdevuma piešķirts studentiem vecuma grupā no 30 - 40 gadiem, kur lielākā daļa iegūst otru augstāko izglītību vai ir uzsākuši studijas maģistrantūras studijās. Gadu skaita ziņā vecākais students, kurš izmantojis iespēju saņemt valsts galvotu studiju vai studējošā kredītu, ir 56 gadus vecs.

Studiju kredīts ar valsts vārdā sniegto galvojumu ir aizdevums mācību maksas segšanai akreditētajās Latvijas un ārvalstu augstskolās. To var saņemt gan pilna, gan nepilna laika studējošie. Studējošā kredīts ar valsts vārdā sniegto galvojumu ir aizdevums ikmēneša tēriņiem līdz 120 latiem mēnesī. To var saņemt tikai pilna laika studējošie gan Latvijā, gan ārvalstīs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas