Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Sievietes saņem par 17% mazāku algu nekā vīrieši

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
me1
m
jaaa bet sievietes straadaa par 30 % vieglaaaku darbu!!!!
prātīga
p
Par līdztiesību te var tikai sapņot. Vieglāk ir pārvākties uz Zviedriju.
Žilbertīna
Ž
Latvijā sievietes bieži ir skolotājas, ārstes un medmāsas. Tieši tas bija un ir galvenais iemesls, kāpēc šo profesiju pārstāvjiem 10 gadus ilgi no 15 otrās neatkarības gadiem maksāja nabadzības pabalstus, nevis algas. Un tagad, cik var saprast, atkal gatavojas maksāt tikai iztikas minimumu! Par kādu vienlīdzību te var būt runa?!
prātīga
p
l'avocate, nez vai katrs celtnieks katru dienu staipa tos 100kg. Un jūs jau pēc definīcijas pieņemat, ka darbs, ko dara vīrietis ir grūtāks un augstāk vērtējams. Māsiņas darbs dažkārt ir grūtāks un vajadzīgāks, toties tas tiek novērtēts 10 reizes zemāk, tikai tāpēc, ka tas ir "sieviešu darbs".
l`avocate
l
+5 :))))
ululiņš
u
Kad saņemsi no VID briesmīgu draudu vēstili par nenomaksātiem 17 sant., uz kuras uzlīmēta marka par 22 sant. un arī konverts maksā dažus sant., tad sapratīsi, ka tām VID darbiniecēm nevis alga jāmaksā , bet...
l`avocate
l
par bērnudārziem - nu neņems vīrieti tur strādāt, un tieši tāpēc, ka pašas bērnudārza darbinieces to neļaus...
l`avocate
l
OK :))) diemžēl neesmu celtnieks, bet ja būtu, gan grībētu uz nedeļu samainīties ar kādu medmasu...būtu interesanti pāvērot, ka sieviete stieps 100Kg smago baļķi...vai nu vairumtirdzniecības bāzē - 50Kg smagu cukura maisu... NU nedrīkst salīdzināt pilnīgi atšķ''irīgas jomas!!! kas mums šodien - "blondīnes" lēkmes?
prātīga
p
l'avocate - māsiņas darbs nav "grūts un netīrs"? Strādāt nakts stundās, apkalpot vaidošus apčurājušos slimniekus - tas nav grūts darbs? Par 200ls? Please. Es neesmu LV redzējusi nevienu vīrieti, kurš strādātu bērnudārzā, savukārt Skandināvijā es tādus esmu redzējusi visai bieži.
žurnāliste
ž
>>, interesants gadījums, vari pat uzrakstīt, kas tā ir par iestādi.
l`avocate
l
Uz to es arī temēju - Latvijā ir viss sagrozīts, nav īsti tā, ka sievietes ir spiestas strādāt grūtu un netīru darbu, un nedrīkst salīdzināt māsiņas darbu ar celtnieka, tas nav korekti. Ja sieviete ir tiešam labs speciālists - tieši viņa dabūs labi apmaksātu darbu nevis vīrietis. Problēma, ka man liekas, ir pašas sievietes, kuras sevi nenovērtē. Pie mums vīrieši arī nekautrējas strādāt bērnudārzos, bet, diemžēl, tur priešniecība ir - (ak vaj!) sievietes, un attieksme pret vīrieti šajā kolektīvā būs tā pati, ka attieksme pret sievieti celtnieku brīgādē.
>>
&
Jā, man ir vismaz viens piemērs, kur sievietes par tādu pašu darbu saņem mazāku atalgojumu. Pie tam tā ir valsts iestāde. Šī diskriminācija tiek īstenota ar prēmiju piešķiršanu vīriešiem - sievietēm tās netiek izmaksātas, lai arī darba laiks un apjoms ir PILNĪGI VIENĀDS. Ja kas nepatīk - vari rakstīt atlūgumu.
AL
A
Nabaga sievietes, visi viņas abižo. Saeimā vajadzētu izveidot speciālu komisiju, lai noskaidrotu vai sievietes maukas pelna mazāk par žigalo.
prātīga
p
p.s. Tabū jomas ir atkarīgas no sabiedrības - jo patriarhālāka sabiedrība, jo vairāk tabū. Nez kāpēc Dānijā vīrieši nekautrējas strādāt bērnudārzos.
prātīga
p
l'avocate - tavs piemērs tikai pierāda, ka vīrietis darba tirgū ir pārvērtēts, ka cena, ko viņš prasa un ko viņa uzliek ir PAR AUGSTU. Tāpēc arī vīrieti atlaidīs, jo viņš ir pārāk dārgs. Sieviete par to pašu vai zemāku algu spēj izdarīt to pašu darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas