Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Skatītājs: intervija ar Zatleru Baltkrievijas televīzijā bija neitrāla

Baltkrievijas televīzijā ceturtdien vakarā demonstrētā intervija ar Latvijas Valsts prezidentu Valdi Zatleru bija neitrāla, tā nedaudz vairāk nekā desmit minūtes garo interviju, kuras rādīšanu Krievijas mediji nodēvējuši par vienu no pretsoļiem abu Latvijas kaimiņvalstu "informatīvajā karā", Diena.lv novērtēja kāds latvietis Baltkrievijā, kas interviju noskatījās.

Pēc viņa teiktā, V.Zatlers stāstījis par ekonomisko krīzi un to, kā Latvija to pārvarējusi, Austrumu partnerību, Eiropas Savienības (ES) atbalstu, valsts dalību ES.

"Bez politiskā zemteksta," norādot, ka intervijai nebija nekādas saistības ar Krievijas mediju radītajām spekulācijām, teica to redzējušais latvietis, kurš vēlējās palikt anonīms. Vārds "Krievija" pat īsti nav figurējis - Valsts prezidents nekomentēja attiecības ar šo valsti, vienīgi pēc iepazīstināšanas ar viņa biogrāfiju tika arī paskaidrots, kāpēc viņš nolēmis piedalīties 9.maija svinībās Maskavā.

V.Zatlers pieteikts kā ārsts, kurš kļuvis par prezidentu. Valsts vadītājs intervijā stāstījis par to, ka viņam kā ārstam bijusi laba sadarbība ar Baltkrievijas kolēģiem.

Pēc Baltkrievijā dzīvojošā latvieša vērtējuma, intervija būtībā atbilda iepriekš izplatītā pieteikuma saturam.

Žurnālists Dmitrijs Kostins, kurš intervēja V.Zatleru, iepriekš intervējis arī Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) un bijušo ārlietu ministru Māri Riekstiņu (TP). Žurnālists arī ik pa laikam taisa sižetus par Latviju. Interviju ar V.Zatleru demonstrēja galvenais valsts kanāls galvenajā raidlaikā.

Šādas intervijas tiek rādītas reizi nedēļā. Pagājušajā nedēļā tika rādīta intervija ar Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili, bet nākamnedēļ - ar Izraēlas prezidentu.

To, ka intervijā runāts par Latvijai būtiskiem jautājumiem, perspektīvām un uzdevumiem, kā arī Latvijas ieguvumiem ES un ES un Austrumu partnerības programmu, iepriekš norādīja arī Valsts prezidenta Preses dienests, kurš uzsvēra, ka par Krievijas un Baltkrievijas attiecībām neesot runāts. Krievijas mediji savukārt šīs intervijas demonstrēšanu drīz pēc Krievijai nedraudzīgā M.Saakašvili intervijas rādīšanas nodēvēja par Baltkrievijas pretsoli "informatīvajā karā" ar Krieviju.

Tagad intervija redzama arī internetā - YouTube.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas