Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

SM ceļu remontiem prasīs gan valsts, gan Eiropas naudu

Lai nodrošinātu kritiskākajā stāvoklī esošo reģionālo valsts autoceļu tūlītēju remontu un apturētu to tālāku sabrukšanu, Satiksmes ministrija (SM) prasīs līdzekļus gan no valsts budžeta, gan arī Eiropas Savienības (ES) fondiem, portālu Diena.lv informēja ministrijāSatiksmes ministrs Uldis Augulis izdevis rīkojumu līdz piektdienai, 13.

maijam, VAS _Latvijas Valsts ceļi_em (LVC) sadarbībā ar SM izstrādāt informatīvo ziņojumu par valsts autoceļu posmu segu neatliekamu remontu, lai to varētu iesniegtu valdībā.Informatīvajā ziņojumā paredzēts pieprasīt ziemā pārtērēto līdzekļu valsts autoceļu uzturēšanai  - kopumā 5.8 miljonu latu -  atdošanu valsts pamatbudžeta programmas _Valsts autoceļu fonds_ apakšprogrammā _Valsts autoceļu pārvaldīšana, uzturēšana un atjaunošana_.

Ja pašvaldības iesniegs SM precīzu informāciju par autoceļu uzturēšanai ziemas sezonā pārtērētajiem līdzekļiem, tad SM arī šo jautājumu virzīs valdībā, lūdzot piešķirt papildu naudu no līdzekļu neparedzētiem gadījumiem programmas. No 2011. gada valsts budžeta plānots vēl pieprasīt aptuveni 9 miljonus latu, lai nodrošinātu kritiskāko reģionālo autoceļu tūlītēju sakārtošanu, informēja SM.

Tāpat SM nāks klajā ar priekšlikumu palielināt ES fondu finansējumu autoceļu programmām 2007. -2013. gada plānošanas periodā uz to ES finansēto programmu rēķina, kurās veidojas līdzekļu pārpalikums.

Jau vēstīts, ka maija sākumā satiksmes ministrs uzdeva LVC vadībai sagatavot izvērstu autoceļu darbu veikšanas plānu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas