Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Smiltēns: LRA tuvāko nedēļu laikā vienosies par apvienības tālāko nākotni

Šodien ir situācijas apzināšanas diena, bet jau tuvāko nedēļu laikā Latvijas Reģionu apvienībai (LRA) jānonāk pie secinājuma, kādi ir LRA nākamie soļi un kā strādāt tālāk, aģentūrai LETA sacīja apvienības premjera amata kandidāts Edvards Smiltēns.

Smiltēns sacīja, ka vēlēšanās ir ieguvis "uzticības mandātu", tāpēc svarīgi domāt par apvienības tālākajiem soļiem. Otrdien, 9.oktobrī, notiks LRA lielā sapulce, kurā arī tiks runāts par apvienības nākotni.

Smiltēns vēlēšanas vērtē kā trauksmainas un uzskata, ka nākamā Saeima būs sadrumstalota, bet valdības veidošana - sarežģīta. Latvijas stabilai attīstībai šāds vēlēšanu rezultāts diez vai nāks par labu, uzskata LRA pārstāvis.

Vienlaikus viņš skaidroja, ka cilvēki, kuri ir ievēlēti, saskarsies ar būtisku problēmu, ar kuru Smiltēns pats saskāries pirms astoņiem gadiem - ieejot Saeimā, nāksies secināt, ka ir milzīgas problēmas ar "institucionālās atmiņas deficītu". "Tu nesaproti pagātnes lēmumus un kontekstus, nianses un aizkulises. Es domāju, ka tas var traucēt darbam," sacīja Smiltēns, kurš uzskata, ka Latvijai nepieciešama "nacionālo interešu koalīcija".

LRA 13. Saeimas vēlēšanās nepārvarēja 5% barjeru, kā rezultātā apvienība netiks pārstāvēta nākamajā Saeimā. Vienlaikus Smiltēns uzskata, ka LRA izdarīja pilnīgi visu, kas bija iespējams, un pat to, kas neesot bijis iespējams.

Apvienības pārstāvis 5% barjeras nepārvarēšanu saista ar dažādiem faktoriem, tostarp, viņaprāt, izšķiroša bija piektdiena, 5. oktobris, kurā, kamēr citi kandidāti gatavoja savu debašu stratēģiju un argumentus, LRA pārstāvji gatavoja papildu argumentus tiesā, lai panāktu savu dalību Latvijas Televīzijas premjera amata kandidātu debatēs. "Tā teikt, paši sevi ielūdzām uz izšķirošo "ballīti"," sacīja Smiltēns.

Tāpat viņš uzskata, ka partijas sekmes ietekmēja nelielās finanses un ar to saistītās grūtības konkurēt ar citām partijām, un šī iemesla dēļ esot bijis grūti vēlētājiem izstāstīt par saviem darbiem.

Smiltēns arī kritizēja aicinājumus nebalsot par mazajām partijām, kurus pastiprināja dažādu ekspertu viedokļi, kā arī reitingi, kuros reizēm neatspoguļojās reālā situācija. Tas bija fantastisks vēlēšanu ietekmēšanas instruments, piebilda Smiltēns, kurš uzskata, ka visu šo iemeslu dēļ cīņa par iekļūšanu 13. Saeimā nebija godīga.

Top komentāri

Recedīvs
R
Smiltēna izvirzīšana par premjera kandidātu, LRA maksāja vietu 13.Saimā.
nor
n
Smiltēnam bija jāvada Vienotība, nevis pēc Āboltiņas uzbrēciena jāmet plinte krūmos un jāmūk uz LRA
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
VIENĪGI >UZ KAPIEM !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas