Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Šmits par deputāta mandāta zaudēšanu: dzīve ir dzīve

Ja integrācijas lietu ministrs Oskars Kastēns (LPP/LC) pēc sekretariāta likvidēšanas atgriezīsies Saeimā un, visticamāk, ka tas tā notiks, deputāta mandātu zaudēs viņa partijas biedrs Jānis Šmits. Dzīve ir dzīve, nekrologu rakstīsim vēlāk, īss bija Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja J.Šmita komentārs.

Ar O.Kastēnu patlaban Dienai nav izdevies sazināties, bet integrācijas lietu sekretariātā apliecināja, ka ministrs, visticamāk, atgriezīsies deputāta krēslā.

Darbalauks un spektrs ir ļoti plašs, vienmēr vajag saglabāt kādu intrigu, J.Šmits pagaidām neatklāja, kādā jomā darbosies, ja nāksies no Saeimas aiziet.

J.Šmits sarunā ar Dienu norādīja, ka viņa vadītajai komisijai stāv priekšā ļoti daudz nopietnu lietu - radio un televīzijas likums, patvērumu meklētāju likums, grozījumi krimināllikumā. Pietiekoši daudz darāmā, norāda komisijas vadītājs.

Deputāts pagaidām atturas pateikt, vai pieņems kompensāciju. Saskaņā ar Kārtības rulli J.Šmitam, zaudējot mandātu, pienākas vienreizējs pabalsts trīs mēnešalgu apmērā. Nejautājiet man, kad likvidēs sekretariātus, tad arī par to runāsim, bēru mūziku spēlē tad, kad ir bēres, izteicās parlamentārietis.

Deputāta pienākumus J.Šmits pilda kopš 2006.gada novembra.

Jau vēstījām, ka koalīcijas partiju sanāksmē Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) piedāvājis saglabāt e-lietu ministra posteni, bet likvidēt integrācijas lietu un Eiropas savienības fondu sekretariātus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas