Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Sociologs: Repšes iespējamā aiziešana no partijas neietekmētu JL reitingu

Partijas Jaunais laiks (JL) dibinātāja, finanšu ministra Einara Repšes iespējamā aiziešana no JL, neatstātu būtisku ietekmi uz partijas reitingiem, aģentūrai LETA teica sociologs, SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš. Savukārt politologs Kārlis Daukšts šādu scenāriju vērtētu kā negatīvu signālu par partijām Latvijā. Tas varētu radīt iespaidu, ka partijas ir ambiciozu cilvēku kopas, kas neredz valstiskus uzdevumus.

"Ir skaidri redzams, ka partija ir sašķelta un trūkst vienotas stratēģijas. Šī skandāla rezultātā JL potenciālo vēlētāju skaits, neapšaubāmi, saruks, jo partijā ir krīze," vērtē K.Daukšts. Politologs atzīst, ka partijas JL iekšējā šķelšanās ir trieciens gaidāmo vēlēšanu kontekstā. "Titavam vienmēr ir bijusi liela nozīme dažādu dziļāku procesu virzīšanā, kā arī viņam ir bijusi liela ietekme dažādās JL nodaļās reģionos," norādīja K.Daukšts.

LETA jau ziņoja, ka E.Repše vakar nepiedalījās partijas JL kopsapulcē. Pirms kopsapulces JL valde no partijas izslēdza agrāk par pelēko kardinālu dēvēto Danu Titavu. Kā norāda partijas valde, viņš izslēgts par rupjiem partijas disciplīnas pārkāpumiem, taču sīkāk nekomentēja. E.Repše nosodīja D.Titava izslēgšanu no partijas un paziņoja, ka vairs nestrādās partijas valdē.

Sociologs A.Kaktiņš gan uzskata, ka E.Repšes iespējamā aiziešana no JL, neatstātu nekādu iespaidu uz partijas reitingiem un neesot pamata domāt, ka notikušais ir kaut kas īpašs un uzmanības vērts.

"Vērtējot to, uz kā balstās JL popularitāte, sen ir pagājis tas laiks, kad Repše bija sinonīms visai partijai. Turklāt Repšes aiziešana no partijas, ir tikai iespējamība. Viena emocionāla frāze vēl ne par ko neliecina. Tomēr, ja arī Repše izlemtu aiziet, tas neatstātu nekādu nopietnu ietekmi uz vēlētāju uzticību šai partijai," uzskata A.Kaktiņš.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, par iespējamo E.Repšes aiziešanu no politikas, JL līdere Solvita Āboltiņa uzsvēra, ka "Repše ir JL dibinātājs un viens no Latvijas redzamākajiem politiķiem". S.Āboltiņa pauda pārliecību, ka Latvijas politikas lielo mērķu vārdā Repše turpinās darbu politikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas