Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Sociologs: Vienotības priekšrocība ir salīdzinoši garais līderu soliņš

Partijas Vienotība šā brīža priekšrocība ir salīdzinoši garais līderu soliņš, kas nav citiem politiskajiem spēkiem, aģentūrai LETA sacīja sociologs un SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Līdzās Vienotības valdes priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai ir arī citi spilgti politiķi, piemēram, premjers Valdis Dombrovskis (V), tāpēc partija var būt laimīga, jo tai ir vairāki potenciālie līderi, kam nepieciešamības gadījumā uzticēt vadību, ja partijas līderei gadītos kādas nedienas.

Vienlaikus gan esot jāņem vērā, ka Vienotība nav pasargāta no tām pašām problēmām, ar kurām saskārušās citas lielās partijas, piemēram, iekšējā vājuma. Partijai būs jācīnās par savu pastāvēšanu un neesot iespējams atrast kaut kādus pretargumentus tam, ka uz to neattieksies tie paši likumi, kas attiekušies uz tādām partijām kā Saimnieks, Latvijas Ceļš vai Tautas partija, norādīja sociologs.

Viņš gan atturējās vērtēt, vai Āboltiņa spēs saliedēt partiju vienā veselumā un ir piemērotākā partijas līdere, jo tas vislabāk esot redzams tikai pašiem partijas biedriem.

Partijas ietekmi un nozīmi sabiedrībā arī esot jāvērtē visai piesardzīgi, jo pēdējās Saeimas vēlēšanās par to atdoti tikai 11% no visu Latvijas balsstiesīgo balsīm, atzīmēja Kaktiņš.

LETA jau ziņoja, ka partijas Vienotība kongresā, kas vakar notika Tukumā, partijas valdes priekšsēdētājas amatā tika ievēlēta Saeimas priekšsēdētāja Āboltiņa.

Kongresa delegāti Vienotības valdes priekšsēdētāja amatam izvirzīja arī Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un līdzšinējo Pilsoniskās savienības līderi Ģirtu Valdi Kristovski, bet viņi no kandidēšanas atteicās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas