Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Šodien būs ļoti karsti, Kurzemē un Vidzemē līs; sestdien sola +35

Piektdien vietām Latvijā gaidāms ļoti stiprs karstums un gaisa temperatūra dienas vidū paaugstināsies līdz +33 grādiem, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Vietām Latvijā, galvenokārt Kurzemē un Vidzemē, gaidāms stiprs lietus.

Piektdien ap plkst.6 rītā Dienvidkurzemes piekrasti, tostarp Liepāju, sasniedzis liels negaisa mākonis, kas nāk no Baltijas jūras, atsaucoties uz centra datiem, vēsta BNS. Negaiss sev līdzi nes intensīvu zibeņošanu, brāzmainu vēju, stipras lietusgāzes, kā arī plašu zonu ar mērenāku lietu un tas virzās dziļāk Kurzemē. Divi nelieli negaisa mākoņi bija arī virs Zemgales, vēl kāds lietus mākonis veidojās virs Vidzemes rietumdaļas.

Līdz 25.jūlijam gaidāms karsts laiks, Rīgā karsts laiks gaidāms līdz 26.jūlijam, informē centrs.

Sestdien Latvijā ar dienvidaustrumu vēju ieplūdīs vēl karstāks, taču sausāks gaiss, un temperatūra dažviet Vidzemē un Latgalē var sasniegt rekordaugstu atzīmi - +35 grādus, vēsta BNS. Valsts austrumos gaidāms skaidrs laiks, bet Kurzemē saglabāsies vairāk mākoņu un tur iespējams lietus un pērkona negaiss. Pūtīs dienvidaustrumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 12 metriem sekundē. Gaiss sakarsīs līdz +32..+35 grādiem, vien Kurzemē temperatūra būs par vairākiem grādiem zemāka, liecina prognozes.

+35 grādu svelme sestdien iespējama zemienēs Vidzemē un Latgalē. Šāda ekstremāli augsta gaisa temperatūra Latvijā parasti neatkārtojas biežāk kā reizi divdesmit gados, liecina centra dati. Rīgā termometra stabiņš sestdienas pēcpusdienā var sasniegt +34 grādu atzīmi, kas būtu tuvu galvaspilsētas absolūtajam karstuma rekordam - Rīgas novērojumu stacijās līdz šim nav reģistrēta augstāka temperatūra par +34,5 grādiem.

(pievienotas pēdējās divas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas