Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Sporta ārsts: garās distances drīkst skriet tikai trenēti cilvēki

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pljuk
p
Jāpiebilst, ka uz pilno maratonu gan vajadzētu izziņu no ārsta, obligātu apdrošināsanu un vēl sazinko, jo pusmaratons ir tāds klusais purkšķis, salīdzinot ar maratonu. 21km distanci būtu jāsauc par minimaratonu, vai 1/5 maratona, jo tas ir pavisam kas cits, nekā puse no maratona.
pljuk
p
Izziņas gluži nevajag, ta jau arī sporta klubā būtu jāprasa, ka tik kāds nesataisa šmuci. Bet tīri formāli, cilvēkam būtu jāparaksta papīrs, ka viņa veselības stāvoklis atbilst paredzētajai slodzei. Nu tas tā, lai organizatori izvairītos no atbildības. Tai pat laikā, visā trases garumā būtu jābūt mediķiem, lai pēc iespējas ātrāk būtu pieejama palīdzība. Iespējams ka bija, pats skrēju, nemanīju. Pašu Nilu noķēru kādu gabaliņu aiz pēdējās dzirdītavas, pašam arī nebija baigi labi ap to laiku, bet Nils izskatījās pavisam sašļucis, bija pat bail uzmundrināt (pirmkārt nesimpatizē, otrkārt, bija bail nobiedēt, ka nesabrūk).
unce
u
gribu un piedalos,. kas Jums par dalu ? Varbut pirms berna ienemsanas man ari vajadzes prasit atlauju arstam ?? Kas ta par bernudarza attieksmi- ka dadam problemas- ta vajag atlaujas, parbaudes un "ekspertus". KATRS ATBILD PAR SAVU RICIBU PATS ! Vajag pasiem ari kaut ko jegt, nevis visu laiku meklet kadu atbildigo un atlaveju !!
gunch
g
Es arī skrēju pusmaratonu. Domāju ka savu nospēlēja nepieciešamība izrādīties, tiešām nopublicējot Endomondo savu skrējienu tu vairs neskrien kā tev liek organisms, bet kā liek PR. Novēlu izveseļoties pēc iespējas ātrāk. P.S. Aizvāciet to noriebušos IceBox. Tagad zinu ka principā neiešu uz turieni.
protams
p
"Vai tad visiem masu sacensību dalībniekiem nu prasīs ārsta zīmes?" Jaa, aarzemees neljauj pus/maratonaa piedaliities bez aarsta ziimes.
veseļojies!
v
Pieļauju, ka, neskatoties uz ārkārtīgo fizisko slodzi, šajā Rīgas daļā hospitalizāciju uz 16000 cilvēku bija krietni mazāk, nekā kopumā populācijā. Diemžēl neviens nav pasargāts no ārkārtas gadījumiem, un tikai paši sasirgušie zinās detaļas, kāpēc nelaime atgadījās. Lai visiem veselība, arī nožēlojamajiem rējējiem.
42,195
4
vienkarshi pirms finisha vajadzeja skriet pretejaa virzienaa un koma butu panesusies garaam,taa iet ka ciinas ar komu!
replika
r
Ja viš iepriekšējā dienā ir braucis daudzus km ar velosipēdu, tad viņš nav īpaši gudrs. Nopietni... :)
Cabis
C
Veselību visiem 3 maratona dalībniekiem, kas joprojām slimnīcā t.sk. N.U. ! Kam negadās pārrēķināties, pārpūlēties, N.U. starp citu pāgājušo gad noskrēja 1/2-maratonu. Vai tad visiem masu sacensību dalībniekiem, nu prasīs ārsta zīmes? Tāpat lielākā daļa no tām būs falšas vai formālas. Protams katram pašam ir jāizvērtē svas spējas, vienīgais, kam vajadzētu būt, tā ir medicīnas apdrošināšana, ja tu pats pēc sevis mocīšanas nonāc slimnīcā un bez apdrošināšanas, tad gan maksā pēc pilnas programmas. Pats noskrēju 1/2-maratonu, katrā ūdens punktā 1 glāzi vēderā, 1 uz galvas, paldies dievam viss kārtībā.
:D
:
Nākamgad jāpiesaka visus ministrus+100 gudrās galvas ar plīša lācīti priekšgalā maratonam ;)
neesamvainigi
n
Vai tad citur pasaulē maratonus neskrien visi, kas vēlas? Nu tik sāksies:( Tad nākamgad visus dalībniekus svērs un mērīs? Esot taču iepriekšēkjā dienā piedalījies velomaratonā. Tātad pats savus spēkus pārvērtējis.
...
.
secinājumi - katrs atbild pats par sevi un katrs pats pieņem lēmumus. Ušakovu saprotu, viņa lēmumus saprotu, sekas - arī saprotu :D Ušakovs kļūs gudrāks (uz savas ādas izbaudījis komu) un varbūt arī mēs kļūsim gudrāki mācoties no viņa kļūdām. P.S. prātīgi cilvēki svētdien atpūtās ārpus Rīgas - baudīja labo laiku, svaigo gaisu un sauli.. frīki, stilīgie, "sportisti" un kopā tusētāji, nu protams, tie piedalījās fantastiskajā maratonā, skrēja pa pārkarsētās Rīgas asfaltu, izbaudīja fantastisko kopības sajūtu blablabla :D
kuldīga 2010
k
Principā pilnīgi atlūzt garajās distancēs (virs 10 km) var arī ļoti pieredzējuši sportisti. Pagājušajā gadā Kuldīgas pusmaratona laikā bija saulains un +32 C. Kuldīgas slimnīcai arī nācās dažu labu uzņemt. Tiesa gan, Kuldīgas pusmaratonā (21 km un 5 km distances)piedalās daudz mazāk tādu cilvēku, kas ar skriešanu patiesībā ir uz "Jūs".
Dace
D
Novēlu Ušakova kungam pēc iespējas ātrāk tikt uz strīpas! Tai pat laikā uzskatu, ka tieši vēlme pēc papildu PRa, dodot iespēju visiem publiski sekot Endomondo viņa skrējienam, bija diezgan liela vieglprātība. Ja tas netiktu darīts, tad viņam būtu iespēja gan samazināt tempu, gan atvilkt elpu. Tagad viss skrējiens bija kā uz delnas.
ss
s
Nu lūk pirmais speciālistu viedoklis! Nu mļin kāpēc pie latviešiem vienmēr tā muļļa muļļa un tad kad ir vāks tad pieslēdz specus....a pirms tam tikai pr tikai rozā krekliņi un tusiņš a la cepamdesiņu līmenī...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas