Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Staņam piemēro 150 latu sodu par interešu konflikta novēršanas likuma neievērošanu

Saeimas deputātam Vitautam Staņam (ZZS) par interešu konflikta novēršanas likuma neievērošanu septiņos gadījumos piemērota administratīvā atbildība un uzlikts 150 latu sods, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājaslapā pieejamā informācija.

KNAB noskaidrojis, ka V.Staņa “ilgstoši bez rakstveida atļaujām savienojis piecus valsts amatpersonas amatus, pārkāpjot speciālos amatu savienošanas ierobežojumus, turklāt pārkāpjot arī noteikto aizliegumu par amatu ieņemšanu kapitālsabiedrībā”. V.Staņa lēmumu apstrīdēja, tomēr ar KNAB priekšnieka lēmumu to atstāja negrozītu.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāts, nesaņemot rakstveida atļaujas, apvienojis Vidzemes plānošanas reģiona padomes locekļa, Vidzemes attīstības aģentūras valdes locekļa, Kocēnu novada domes priekšsēdētāja, SIA VTU Valmiera valdes locekļa, biedrības Valmieras-Giterslo Reģionu sadarbībai valdes locekļa, Latvijas Zemnieku savienības un SIA Vidzemes slimnīca valdes locekļa amatus, gūstot neatļautus ienākumus.

KNAB arī norādīja, ka V.Staņa no 2007. līdz 2010.gadam ieņēmis aizliegtu valdes locekļa amatu SIA Vidzemes slimnīca, kurā līdz 2007.gadam kā Valmieras rajona padomes priekšsēdētājs pildījis pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvja amata pienākumus un kurā viņam bijis aizliegts ieņemt amatus līdz 2010.gadam.

V.Staņa 2010.gadā, būdams Kocēnu novada domes priekšsēdētājs, kā pašvaldības kapitāldaļu turētājs pats sevi iecēlis par SIA VTU Valmiera valdes locekli.

Kā vēstīts, V.Staņa atzina, ka nožēlo savus izdarītos pārkāpumus un savu neapzinīgo rīcību, vienlaikus skaidrojot, ka visus darbus veicis, pilnībā turoties pie tīras sirdsapziņas, kārtojot lietas, lai Vidzemes iedzīvotājiem būtu labāka dzīve.

Jau ziņots, ka Saeima 27. janvārī pēc KNAB lūguma piekrita ZZS deputāta izdošanai administratīvajai sodīšanai par valsts amatpersonai noteikto aizliegumu un ierobežojumu pārkāpšanu, kā arī amatu savienošanas ierobežojumu izpildes kārtības neievērošanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas