Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Starptautisko aizdevēju un Lemberga tikšanās trešdien plānota pusotru stundu

Starptautiskie aizdevēji ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu un vēl citiem Zaļo un zemnieku savienības pārstāvjiem tiksies trešdien, 6.aprīlī, un tikšanās iecerēta pusotru stundu, informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs Jānis Krastiņš.

Viņš apstiprināja, ka tikšanās paredzēta 6.aprīlī no plkst.12 līdz 13.30 Eiropas Savienības mājā.

Ar Eiropas Komisijas un Starptautiskā Valūtas fonda misijas vadītāju tiksies Lembergs, Augusts Brigmanis, Ingmārs Līdaka, Uldis Sesks, Andris Bērziņš un Kristīne Krasovska.

Jau ziņots - Lembergs iepriekš uzsvēra, ka sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem viņš būs strikts jautājumā par pensiju samazināšanu. “Striktu nostāju paudīšu attiecībā par pensijām – pensijas, kā arī to piemaksas samazināt nedrīkst," aģentūrai BNS teica Lembergs.

Ar starptautiskajiem aizdevējiem viņš vēlas pārrunāt Latvijas valstij izsniegto aizdevumu atmaksas kārtību un termiņus, valsts budžeta izstrādes praksi un kontroles mehānismus, kā arī ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumus. Savukārt jautājumā par valsts sociālajiem pabalstiem viņš paudīs, ka valsts pārvaldes līmenī pabalstu izmaksu sistēma būtu optimizējama, kā to jau izdarīja Latvijas pašvaldības 2009.gadā.

Lembergs sacīja, ka starptautiskajiem aizdevējiem vēlas parādīt budžeta deficīta samazināšanas alternatīvus risinājuma variantus.

Starp darba kārtības jautājumiem varētu būt arī reformu virzība valsts pārvaldē, darbaspēka atražošanas problēmas un valsts kapitālsabiedrību pārvaldes pilnveidošanas aspekti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas