Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Steidz pirkt dekoderus

Analogās TV apraides atslēgšana 1. jūnijā pasteidzinājusi tos skatītājus, kuri līdz pēdējam cerēja, ka vismaz TV3 vēl varēs turpināt skatīties kā līdz šim - bez dekodera. Pieprasījums pēc dekoderiem kopš svētdienas sācis pieaugt.

«Kā rāda 1. aprīļa pieredze, kad Rīgas apraides reģionā tika atslēgts LNT un LTV 1 analogais signāls, iedzīvotāji aktivizējās nākamo divu nedēļu laikā, kad bija sapratuši, ka signāls patiešām izslēgts, tādēļ prognozējam, ka arī tuvākajās nedēļās būs novērojama iedzīvotāju aktivitāte, iegādājoties dekoderus,» skaidro Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča. Pastāvīgi pieaug pieprasījums ne tikai pēc dekoderiem, kas nodrošina bezmaksas kanālu skatīšanos, bet arī pēc virszemes TV atjaunošanas kodiem, lai lietotu Lattelecom ieviesto priekšapmaksas televīziju.

No analogās apraides atslēgšanas ieguvēja ir arī kompānija IZZI, kuras digitālās televīzijas klientu skaits šā gada pirmajā ceturksnī pieaudzis par 25%, analogās kabeļtelevīzijas klientu pieauguma dinamika ir mazāka, norādīja IZZI pārstāvis Artis Jurkevics. Pirmajā dienā pēc analogās apraides pārtraukšanas TV3 nebija redzama IZZI tīklā, taču problēmas esot novērstas. Interese pieaug arī par Viasat digitālās satelīttelevīzijas pakalpojumiem. «Lai gan lielākais kāpums, visticamāk, būs šonedēļ, pieļauju, ka TV skatītāju interese par digitālo televīziju nerims visu jūniju un tā varētu saglabāties līdz rudenim,» norādīja Viasat Latvija vadītājs Valts Ermansons.

Analogajā apraidē bija palicis samērā neliels skatītāju skaits. Visaktīvāk uz digitālo apraidi līdz šim pārgājuši TV skatītāji Zemgalē, tas skaidrojams ar galvaspilsētas tuvumu - tur analogo televīziju skatījās vairs tikai 8%. Gausāk pāreja notiek Latgalē, kur analogo televīziju maijā vēl skatījās 46%, liecina Viasat dati. Analogajā tīklā palikušas tikai dažas reģionālās televīzijas, kas pašas nodrošina apraidi. Tas iespējams līdz 2011. gada beigām, pēc tam visām TV kompānijām jāraida digitālajā TV, taču uz visām frekvencēm līdz 2013. gada beigām ir Lattelecom monopols. Reģionālās TV paziņojušas, ka šajā sakarā ir gatavas tiesāties. Par analogās apraides atslēgšanu tiesāties varētu arī TV3, kas gan analogajā tīklā vēlējās palikt tikai divus mēnešus, taču līgums ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru tā arī netika noslēgts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas