Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Stendzenieks baidījies, ka Šlesera celšana gaisā izskatīsies smieklīgi

Drosme, humora izjūta un patiesums, tie esot bijuši stūrakmeņi LPP/LC kampaņai 6.jūnija pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Reklāmas kampaņas veidotājs Ēriks Stendzenieks portālam www.7guru.lv to nosaucis par apjomīgāko kampaņu, kādu viņš jebkad ir radījis. LPP/LC reklāmas kampaņai iztērēja 632 907 latus, kas ir dārgākā kampaņa, salīdzinot ar citu partiju tēriņiem pagājušās vēlēšanās.

Divus mēnešus pirms vēlēšanām reitingi rādījuši, ka LPP/LC izredzes pārvarēt 5% barjeru Rīgas domē ir niecīgas. Pēc Ē.Stendzenieka uzsvērtā, partijai nebijis ko zaudēt, tāpēc sākts darbs pie reklāmas kampaņas. Liela nozīme bijusi partijas līderu Aināra Šlesera un Ivara Godmaņa spējai pasmieties pašiem par sevi. “Humora izjūta nozīmē to, ka, ironizējot par sevi, mēs jau iepriekš izsitam no rokām ieročus visiem iespējamiem apsmējējiem. Šlesers: "Tas nekas, ka mans ģīmis ir uz trijnieku. Toties programma – uz 10 +." Tas nozīmē, ka gan Šlesers, gan Godmanis ir pietiekami spēcīgas personības, lai spētu par sevi jokot. Diemžēl pārsvarā šī īpašība latviešiem ir amputēta,” portālam atzina Ē.Stendzenieks.

Veidojot kampaņu, Ē.Stendzenieks politiķus esot rādījis tādi, kādi tie ir. “Jā, Šlesers nav lielākais filozofs vai inteliģents. Toties viņš ir rukātājs,” A.Šleseru novērtēja Ē.Stendzenieks. Savukārt I.Godmani bija mērķis parādīt kā cilvēku nevis kā ekspremjeru un politiķi, tādēļ internetā izplatīts video Ivars Godmanis pirtī.

Komentējot pasākumu Arēnā Rīga, kas bija tikšanās ar vēlētājiem, Ē.Stendzenieks atklāj, ka baidījies, ka salūts un LPP/LC līdera celšana gaisā pārvērtīsies par Monty Python komēdiju. Viņaprāt, tā nenotika. Nervu sabrukumu viņš gandrīz piedzīvojis, kad redzējis cilvēkus tukšojam vairākus enerģijas dzērienus pēc kārtas, kas tika izplatīti Arēnā Rīga pirms pasākuma. Brīnums, ka kāds nenokrita ar infarktu, saka Ē.Stendzenieks.  

Rīgas domē LPP/LC ieguva 12 mandātus un uzrādīja trešo labāko rezultātu. Lielāku vēlētāju atbalstu saņēma Saskaņas centrs un Pilsoniskā Savienība, bet ceturtajā vietā palika Jaunais laiks. Neviena cita partija Rīgas pašvaldībā neiekļuva.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas