Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Štokenbergs neierosinās disciplinārlietu pret tiesnesi Kupci

Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs pret Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētāju Zitu Kupci saistībā ar viņas izteikumiem par mediķiem algu jautājumā neierosinās disciplinārlietu.

Ministra preses sekretāre Inga Saleniece  teica, ka ministrs neierosinās disciplinārlietu un nelūgs arī tiesnešu ētikas komisijā viņas izteikumus izvērtēt, jo tiesnese jau paspējusi publiski atvainoties.

Kupce decembra vidū izplatītā paziņojumā presei atvainojusies visām medicīnas māsām, kuras aizvainojis viņas nepārdomātais izteikums. Tiesnese ne mirkli neapšaubot mediķu darba milzīgo atbildību un nozīmi, jo vairāk tāpēc, ka vairākus gadus esot saņēmusi neatsveramu medicīnisko palīdzību gan no ārstiem, gan medmāsām.

Jau ziņots, ka Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) un Latvijas Māsu asociācija (LMA) nosūtījušas vēstuli Ministru prezidentam un tieslietu ministram, paužot neapmierinātību par Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētājas Zitas Kupces izteikumiem Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "De facto" 5.decembrī, kur Kupce teikusi: "Protams, ja salīdzina medmāsas algu un tiesneša algu, starpība ir šokējoša. Bet nevar taču salīdzināt to atbildību, un, ja man dzīve piespiestu, es varētu par medmāsu strādāt, bet medmāsa par tiesnesi, jādomā, nevarētu."

LMA prezidente Jolanta Zālīte un LĀB prezidents Pēteris Apinis vēstulē norāda, ka šie vārdi aizvainojuši tūkstošiem Latvijas medicīnas darbinieku. Viņi aicinājuši premjeru un tieslietu ministru izvērtēt, vai šī Kupces publiskā rīcība atbilst tiesneša ētikas principiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas