Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Štokenbergs: pozitīvajai ekonomikas daļai pretī nav risinājumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pensis
p
Kur palika miljards?
Diferencētu PVN!
D
"Finanšu ministrijas ierēdņi ar ministru priekšgalā joprojām nav sapratuši,ka nodokļu pakete ir jāveido kā progresīva sistēma un tiem jākalpo kā vecinošam faktoram uzņēmējdarbībai." Sk.rakstu"Diferencēts PVN-atbalsts visai tautai",E.Skudriņa,ekonomiste,Rīgas Balss,29.oktobris 2004,
Kā ar starptautiskajām saist
K
Ir pilnībā aizmirsts par saistībām,ko Latvija ir uzņēmusies parakstot 1996.gadā "Pārstrādāto Eiropas sociālo hartu",par tās II sadaļas 23.pantu"Vecu cilvēku tiesības uz sociālo aizsardzību". Vai 135 lati,pie iztikas minimuma jau janvārī LS 174,41,ir tie pietiekamie līdzekļi,kas ļauj veciem cilvēkiem ATBILSTOŠI dzīvot un AKTĪVI iesaistīties sabiedriskajā,sociālajā un kultūras dzīvē?
Ojārs
O
Pat nelielajā Brunejas sultanatā (!) augstākā izglītība visiem valsts pilsoņiem ir bez maksas!
Andrejs
A
Ārpus Eiropas tikai Mongolijā,Irākā un Maurīcijā vēl saglabājājies ir šis "viegli administrējamais" regresīvais jeb "plakanais" ienākuma nodoklis! Progresīvais ienākuma nodoklis ir ieviests gan Īrijā(no 1914.gada) un ASV9no 1917.gada),gan Japānā,Austrālijā ,Vjetnamā un Ķīnā! Vai tas ne par ko neliecina?
Aldona
A
Ja reiz esam atjaunojuši gan Satversmes darbību,gan Civillikumu,tad ari nodokļu sistēma šodien ir jāveido pēc tiem pašiem principiem kā pirmskara Latvijā1
Aldis
A
Tieši tā! Nodokļus ir jāuzliek pēc maksātspējas principa-lielāki ienākumi,lielāka arī nodokļa likme! Tādēļ,ja gribam palielināt neapliekamo minimumu un minimālo 49,50 latu pensiju vismaz līdz iztikas minimumam,ieviest iespējami ātrāk eiro,pāriet uz bezmaksas veselības aprūpi un augstāko izglītību,kā,piemēram jaunajās ES valstīs: Slovēnijā,Maltā,Kiprā,Čehijā un Ungārijā,tad Latvijā ir nekavējoties jāatjauno progresīvais ienākuma nodoklis,pirmskara Latvijas sistēmas stūrakmens!
cukurgailītis
c
Kāds skuķis ir pārcenties--Štokenbergs ir pārlieku nopērts.Ģīmis kā sabrauktai vardei.
beta
b
Kā man visi šitie komentāri ar daudzajiem a kāpēc, a kāpēc, a kāpēc nedara tā un tā...??? atgādina veceņu pirts sarunas, kur viņas labāk par visiem zina kā Anniņai jāvāra ēst un Pēterītim dejojot polku jāpievelk kāja... Nu ielāgojiet taču, 1/ ka valsts ir bankrota malā, Latvijai pašai savas naudas nav!!! 2/ ka mums ir stipri žņaugi SVF prasību veidā - ātri un strauji samazināt budžetu. Šīs prasības parakstījis Godmanis ar Slakteri un Dombrovskis nevar no tām atkāpties ne par matu!!! Jau tā Jaunais Laiks dara labāko, ko var šajā situācijā - pagaidām nesamazina pensijas. Godmanis bija gatavs tās samazināt!!! 3/ lai valstī kaut ko attīstītu vajag NAUDU, tālāk skat. 1. punktu Faktiski neredzu iespēju esošajā situācijā valsti izvilkt, jo patiesībā izdevumi būtu reāli jāapcērp nevis par 300 miljoniem, bet 1 miljardu, lai kāds nieks paliek ko ieguldīt attīstībā. Bet tad algas jāmazina par 50% un visiem! Vai esat tam gatavi, visi tie, kas prasāt kāpēc nav pozitīvas attīstības programmas??? Mēs pilnīgi esam naudas donoru rokās, ko viņi teiks tā jābūt, jo naudu dod pa daļām. Un paši nekur vairs aizņemties nevaram...
kaka
k
es iisti nesaprotu, kaadas tad ir valsts prioritaates, kaadi ir attiistiibas plaani un meerkji. paslaik ir ES naudas atbalsts zemniekiem, tajaa pashaa laikaa zemnieki ir uz izniiciibas slieksnja. tad kaada jeega ir atbalstiit tos, kuri izniiks? kapeec valdiiba nedomaa par to kaa atvieglot zemnieku dziive, ierobezhot iepriceeju rijiibu? ka tas var buut, ka pienu iepeerk pa 10 sant. litraa a veikalaa man par to pashu tikai atskjaidiitu jaamaksaa 49 santiimi? kursh te straadaa neefektiivi? paarstraadaataajs vai zemnieks???
...
.
Urbanovičs runā prātīgi. Nesaprotu par ko tik nejauki komentāri un nesaprotu kāpēc nemetās kopā opozīcija,. iekaitot Urbanoviča partiju, Štokenbergam ir daudz gudru cilvēku, un tad varbūt būtu lielāka cerība to valsti pamazām taisīt par pašpietiekamu, kā viedais Šķēle beidzot izdomājis, protams populistiskā nolūkā. Esmu pārliecināta, ka TPosts novilks dubļos JL, un Dombrovskis veiks tikai Sīzifa darbu, tos bezkaunīgos mahinatorus daudzmaz godīgam cilvēkam neuzveikt.
viss
v
ir stulbi.ja neslavē jaunlaicēnus.Patiesībā dombrovskis nav peteicis neko jaunu salīdzinājumā ar Godmani.Un tad ir jāpadomā vai dombrovskis ir pastulbs vai jaunajam laikam varaskāre vairāk par prāta spējām.Citas partijas dombrovskim strādāt netraucēs.lai tikai viņam pašam pietiktu prāta spējas uzklausīt kolēģus.
gm
g
" Runāt par eksporta garantijām uzņēmējiem šajā situācijā ir stulbi, jo krīze ir globāla un katras valsts valdība centīsies atbalstīt savējos. Mums būtu jādara tieši tas pats." ---------------------------------------------------------- ---------------------- Eksporta garantijas nosaukt par stulbām ir vienkārši stulbi. Runāt par to, ka nebūs atbalsts saviem uzņēmējiem ir nekorekti. Ja ar to tiek domāts par protekcionismu, tad tas būtu lāča pakalpojums tiem pašiem uzņēmējiem. Atbalsts var izpausties arī citos veidos. Jebkurā gadījumā Urbanovičam vajadzēja izmantot iespēju paklusēt, jo viņa vadītais tā saucamās Saskaņas Centrs bieži vien balsojumos atbalstīja iepriekšējo valdības koalīciju. Tātad piedalījās pie iepriekšējās koalīcijas atbalsts. It sevišķi Šleseru, jo viņš runāja par vēlēšanu tiesībām nepilsoņiem.
Ērglis
Ē
Kas tur ir stulbs? Apgaismo.
Ērglis
Ē
Štokij, šoreiz gan tu drusku šauj pār populisma strīpu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Dombrovska valdības deklarācija – pilns teksts

Dombrovska valdības partijas paraksta memorandu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas