Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Štokenbergs: tiesnešu un advokātu "ķēķis" novērojams aizvien

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zinātājs
z
piekrītu =dihlofos= Tieši "saksriešanās" brīžos visvairāk tiek "bīdītas"lietas.... Izejot cauri kaut vienam tiesas procesam TU SAPROTI: taisnība ir tikai viena - tā, kuru nolemj tiesa; Tavas taisnības nav!!!!! (jo TĀDI kā =jurists= raksturo - ir jau vienojušies laicīgi)....
XXX
X
viens no tiesnešiem 16.11.2010 17:04 Pietiek!!! Tikai ar naudas sodiem un citām sankcijām var panākt, ka tiesu ciena. === Nē, cieņu var panākt tikai un vienīgi ar godprātīgu darbu!!! Tas attiecas uz visiem - gan tiesnešiem, gan ārstiem, gan skolotājiem, gan sētniekiem!!!
Z
Z
ja jau esi nodomājis cieņu panākt ar sodu likšanu, iesaku pamēģināt tiesneša Bula metodi : uz tiesu nav ieradušās neviena no pusēm, bet sodu ls50 uzliek tikai vienai no tām ( tam , kas nav savējais!).
Pingvīns
P
tas tik jums tā smieklīgi, ja pats jūs nodarbojieties ar piesegtām nelikumībām.
K-K
K
... Beidz spriedelet un noskir sis politiski, sociali, kriminali un genetiski iedzimtas tieslietu saistibas, ar likumu !!! ... EtTIKA, un tas sekularais derivativs MORALE bus tikai nakosas paaudzes atributi, tad varesim domat par ' disciplinaro kolegiju' vai 'etikas tiesu' !!!!!
viens no tiesnešiem
v
Katram cilvēkam ir tiesības izteikt savu viedokli, tai skaitā arī tiesnesim. Viedoklis nav pakļaujams pārbaudei, un tas nevar būt patiess vai nepatiess. Mans viedoklis ir šāds, ka lielākā šīs valsts iedzīvotāju daļa ar visām tās lēmējvaras amatpersonām, kuras paši ir ievelējuši, ir pēdējie draņķi. Vairāk kā desmit darba gados esmu pārliecinājies, ka lielum lielā daļa cilvēku ir bezatbildīga, gadiem bērnu uzturam nemaksā uzturlīdzekļus, izvairās no nodokļu maksāšanas. Vismaz viena piektā daļa no Latvijas sabiedrības ir vismaz vienu reizi sodīti par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Tas viss tiek uzkrauts uz valsts pleciem, piemēram, par pagājušo gadu apmēram 3 milj. latu izmaksāts no uzturlīdzekļu garantijas fonda bērnu uzturam. Atšķirībā no tiesnešiem katrs otrais ir slēpis savus reālos ienākumus un izvairījies no nodokļu maksāšanas. Vai šādi tipiņi vispār ir tiesīgi kaut ko vāvuļot par tiesnešiem, par to atbildību kas uz viņiem gulstas. Daudzi no šiem debiloīdiem, kuri raksta komentārus pat tiesā nav bijuši. Pats Štokijs, ja viņu labi izpurinātu būtu spiests sēdēt cietumā, jo tik īsā laikā godīgi pie miljoniem tikt nevar. Aicinu visus, ka ir kāds kompromāts par Štokiju neturēt to zem pūra, bet laist darbā. Līdz šim vienmēr lietas dalībniekiem esmu nācis pretī, atbrīvojot no valsts nodevām un neuzliekot procesā paredzētos sodus par tiesneša rīkojumu neizpildīšanu. Apsolu no šī brīža viss ies uz pilnu klapi, jo nevaru zināt vai tieši šis procesa dalībnieks nav mani vai kādu citu tiesnesi nepamatoti izzākājis atsauksmēs. Pietiek!!! Tikai ar naudas sodiem un citām sankcijām var panākt, ka tiesu ciena.
Ha
H
Štokenbergs pats ir mācījies padomju laikos, tāpat kā āboltiņa! Atšķirībā no lielas daļas rajona un administratīvajiem tiesnešiem, kuri juridisko izglītību ieguvuši pēdējos 20 gados!
Vienotības Klibā pīle
V
.......... 3) Administratīvās lietas izskatīšanas termiņi jau ir ko vērts - Jūsu lieta līdz Augstākās tiesas Senāta administratīvo lietu departamentam nonāks pēc 4-5 gadiem _________________________ Šīs Administratīvās tiesas steidzami jālikvidē un jāprasa no Tieslietu ministrijas adbildība par to, ka šādas murgainas tiesas izveidoja, lai tur JL rižene ar jaunpupu saliktus visus savus draugus un draugaļas. Loģisku lēmumu tur nav iespējams iztiesāt. Visi lēmumi tur ir politiski (JL interesēs) un ar jurisprudenci tur nav nekāda sakara. Bet runājot par šo dzīvnieku patversmi tas jau ir krimināls pasākums , jo aptur celtniecību tagad, kad pirms sala to steidzami vajadzētu pabeigt, bet galīgo spriedumu sola pasludināt tikai pēc trim mēnešiem, tas nozīmē, ka dzīvniekiem tā arī nebūs kaut cik siltu mājvietu , lai gan tauta ir saziedojusi tik daudz līdzekļu mūsu mazajiem draugiem. Iesaku visiem rakstīt uz JL biroju un prasīt no JL riženes politisku atbildību un nosaukt šī tiesneša- necilvēka vārdu sabiedrībai.
interesents
i
P.S. Tiesnesis likumu skaidro, vadoties no savas tiesiskās apziņas. Izteicos neprecīzi, minēdams sirdsapziņu, bet tas nemaina būtību.
interesents
i
Ja tu beigtu šo populistisko "hāhā" un sāktu domāt ar galvu, tad tev tik muļķīgi iebildumi nerastos. Pat gadījumā, ja pieņemam, ka visi tiesneši ir rūdītu blēžu banda, nevis sirdsapziņas cilvēki, tad padomā pats, kuram no augstākas instances tiesnešiem tā gribētos riebt savam zemākas instances kolēģim, lai atceltu viņa lēmumu un līdz ar to samazinātu viņa algu? Skaties, no kuras puses gribi, bet tas ieteikums ir garām. Bet par to, ka tiesnesim jāvadās no likuma - ja tas būtu tik vienkārši kā šito pateikt, tad izglītoti tiesneši vispār nebūtu vajadzīgi.
tendence
t
Tiesas vajag rīkot kā Ogrē : 5 cilvēku likteni izlemj tiesnese Mārīte Vesele , kurai šie cilvēki nav pat jāredz un advokāta jebkādi iebildumi vispār nav paredzēti. Rezultātā 5 maksātspējīgi cilvēki valsts Hipotēku bankas un reketiera Haralda Neverževska afērā paliek bez vienīgā mājokļa un tiek izkrāpti 34 000Ls, divas mājas un mežs. Varbūt pirmajai smadzenes pa Ogres bruģi izsmērēt tiesnesei pirms ķerties klāt plānprātiņu ģimenēm, kas pa lēto pērk īpašumus labprātīgās izsolēs? Šīs mājas patiesībā vajadzētu uzdāvināt valsts bankas darbiniekiem un viņu radiniekiem...
klients
k
TIKAI UN VIENĪGI PĒC LIKUMA UN TIKAI TAD VAR VĒRTĒT VAINU MĪKSTINOŠOS ,VAI PASTIPRINOŠOS APSTĀKĻUS ,IEVŖOT TAISNĪGUMA UN GODPRĀTĪBAS PRINCIPUS UN T.T.
barcelona
b
nu gan nolaidi ūdeni ! Tiesnesis un pēc sirdsapziņas? - ha,ha,hāāāā ! Tiesnesim ir jāvadās pēc likuma ! Likums ir viens. Ja augstāka tiesa labo brāķi, tad par ko maksāt algu šim tiesnesim , kurš saražojis šo ? Par to ,ka viņam ir sirdsapziņa, kura nesaskan ar likumu ? ...šķiet ,tieši to Štokijam vajadzētu apkarot ! :))
jurists
j
Nu redz, Jums šķiet, ka Jūs labāk zināt, ja? Jūs kaut vienu reizi esat bijis tur un dzirdējis? Ne tak! Juristi ir arī cilvēki un juristiem interesē arī cilvēcīgas lietas. Jūs redzat tikai naudas pusi. Jums jurists ir diagnoze un nevis cilvēks. Un man ļoti žēl. Jā, ir tādi juristi, kam interesē tikai nauda. Bet ne visus. Ziniet, vienai no mūsu draudzenēm nesen piedzima otrais bērniņš. Mēs visi bijām ciemos - gan tie, kas ierēdņi, gan tie, kas notāri, gan advokāti, gan tiesneši. Un mūs patiesi interesēja mazulis tas, kā māmiņa jūtas. Kāds cits draugs tikko iekārtoja jaunu biroju. Mēs pārspriedām kur nopirkt labas, bet nedārgas mēbeles. Vēl kāda cita precas prom uz ārzemēm. Mēs pārspriedām kā viņai tur būs, vai atradīs darbu kā juriste, vai būs papildus jāmācās utt. Un patiesībā - man šķiet, ka mums nav jātaisnojas, ka esam arī cilvēki un ka neskatoties uz to, ka esam profesionāļi, spējam būt arī draugi. Man ir ļoti žēl, ka dzīvojam šādā sabiedrībā, kur lielākā daļa lietu tiek kārtotas nevis likumīgi, bet gan sarunājot. Un šādi sarunātāji arī pēc sevis spriež par citiem. Nav tā, ka visi shēmo un visi sarunā. Es ceru, ka juristu vide ar laiku (nomainoties paaudzei?) pati atbrīvosies no shēmotājiem un sarunātājiem. Un es ceru, ka cilvēki beigs domāt par juristiem kā par ļaunajiem.
skumji
s
90% kukuļņēmēji un gnīdas,kas parazitē uz tautas miesu.Pareizi Štokijs saka un jādara tam ātrāk gals ..................... Šķiet,ka tas bija tas,ko ministrs ar saviem nu jau metodiskajiem iznācieniem gribēja panākt-sakūdīt pūli.Viņam izdevies.Apsveicam!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas