Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Stradiņa slimnīcai šogad paredzēts mazāks budžets, bet lielāks pacientu skaits

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Lai vai kā, sākt VM vajadzētu ar reālu plānošanu, jo tādā valstī, kā Latvija, statistika, ja vien netiek veiktas reālas un kardinālas izmaiņas, ir visai stabila. Un vienīgā joma, uz kuru var iedarboties tā patiešām kardināli, ir hronisko slimnieku aprūpe. Un iedarboties nevis vienkārši piegriežot skābekli, bet beidzot painteresējoties, kāda ir situācija un kāpēc.
Ieva
I
Neaizmirsti, ka Stradiņos ārstē arī tādas lietas, ar ko citur nenodarbojas! Cita lieta, ka viņi parastās manipulācijas acīm redzot cenšas izmantot, lai maskētu slavenību šikošanu, bet tad jautājums, ko dara VM (un ne tikai Stradiņu gadījumā). Bet par to pieiešanu- apendicīts tiešām nav iemesls, lai tev vienam 24 stundas diennaktī dancotu apkārt! Un arī visos pārējos gadījumos neviens neliek gulēt kā bluķim un pie sevis burkšķēt: "ko es te daru?"- priekš tam cilvēkam ir valoda dota, lai uzprasītu, kad viņu laidīs mājās!
slimnieks
s
Stradiņi lai patur muti ciet!!! Ja citur Latvijā par vienu pacientu valsts slimnīcai maksā 170-220 Ls, tad Stradiņiem un Austrumu slimnīcai 350,- Ls. Vai tad plaušu tūsku vai apendicītu katrā vietā ārstē dažādi? Un Rīgas ārsti atēdušies "konvertas" šiko uz nebēdu. Ja nenoliek uz galda jau iepriekš, pie slimnieka pieiet 2 dienās reizi... Mēs taču zinām no biznesa, ka - jo lielāks apgrozījums, jo mazāka pašizmaksa, bet Rīgas ūdensgalvas jau to nespēj saprast.
hmmm
h
Man arī ir tuva Jūsu doma par efektivitāti. Bet šoreiz vienkārši akcentēju tādu satīrisku asumu - nevis, kā būtu jābūt, bet gan kā reāli būs - kā reālie cilvēki - ārsti, iestādes vadība utt. praksē centīsies rīkoties, lai kompensētu ierasto līdzekļu trūkumu. Galvenais ir tas, ka viņi tajā atradīs tādu kā morālo attaisnojumu - apmēram "tētuk, nemāci mani dzīvot, bet labāk atdod kabatas naudu".
Gitlers
G
Nu reiz bija tāds joks ka ārstus un māsas vajag sasēdināt cietumā un tur tad arī lai ārstē. Nebūs ne alga jāmaksā, ne kāds dumposies. Rādās ka joks pārvēršas patiesībā. Lai dzīvo konsolidācija, lai dzīvo Parex večuki/PLL šefmaņi, kas sajāja valsti līdz klinķim!
Ieva
I
Un par tiem ārstiem: piedod, bet, ja neesi ar tiem saskāries, tad nav ko runāt. Protams, gadās visādi, taču strādāt par ārstu, īpaši tagad, kad pacientam jāsaka, ka tev to vajag, bet kvotu nav un vēl ilgi nebūs....
Ieva
I
Protams, ka naudu vienmēr var izmantot efektīvāk, tikai pirmā un galvenā problēma pie mums ir civilizētai valstij pārāk lielais ielaistu slimnieku skaits. Un ielaista slimība izmaksā daudz dārgāk par neielaistu. Jo, piemēram, tie paši hroniskie slimnieki, kas valsts politikas dēļ nevar atļauties lietot visas noteiktās zāles, galu galā nonāk slimnīcā, kur saņem to, ko nevarēja atļauties un daudz ko citu.
Ieva
I
U-hu, samazināsi te ko, ja visiem tiem hroniķiem, kas nevar atļauties zāles, nekas cits neatliek, kā vai nu fiksi nomirt, vai izmantot neatliekamo palīdzību....Un, kopš jaunais ministrs (zicministrs?) ieviesa maksas pakalpojumu....
apžē
a
a kapēc jūs uztrauc, lai slimnīca saņem vairāk? man kā nodokļu maksātājam patīk, ka par mazāku naudu var vairāk izārstēt. vai jūs varbūt te visi domājat, ka tai slimnīcā visa nauda tiek lietderīgi izmantota? notiekti, ka par to pašu naudu var ārstēt vēl vairāk, un noteikti, ka lielākā daļa ārstu var strādāt vairāk pat par mazāku naudu. ja ārsts ir šeit par šo algu nevis aizbraucis (runāšana par aizbraukšanu neskaitās), tātad tik arī viņa darbs maksā. parasta tirgus ekonomika. kāpēc sabierība (pircēji) aizstāv medic. iestādes/ārstus (pārdevējus)? man tā ir mīkla. jūs taču, kad rimčikā pērkat maizi utraucaties par maizes cenu un kvalitāti, nevis par to vai rimčika darbinieki ir laimīgi?
hmmm
h
Jautrs virsraksts. No tā var 2.klases skolēniem labu matemātikas uzdevumu sastādīt! "slimnīcai šogad paredzēts mazāks budžets, bet lielāks pacientu skaits". Jautājums - par cik vairāk dakteriem ir jāsāk ņemt aploksnēs, lai nodrošinātu iepriekšējā gada finansējumu?
Jānis
J
Slimnicai pašai jasamazina pacientu plusma atbilstoši apmaksai noVNC....
He he...
H
Jenotīšu pakalpiņš mukciņš.... he he.... darbībā.... hi hi... Slimniekus dod, bet naudu nedod.... he he....jenotēnu triumfs!!!!!!! Hi Hi....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas