Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Strīķe un Vilks varētu pamest KNAB, Vilnītim būtu jāatkāpjas

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieki Juta Strīķe un Alvis Vilks pieļauj, ka varētu pamest darbu birojā. Viņasprāt, KNAB šefam Normundam Vilnītim būtu jāatkāpjas no amata.

* KNAB darbinieki aicina neapstiprināt Vilnīša reorganizācijas plānus; norāda uz viņa mērķi likvidēt KNAB

"Protams, strādāšu tik ilgi, kamēr jutīšu, ka mans darbs ir efektīvs, sabiedrībai noderīgs un redzēšu, ka vēl varu pieņemt lēmumus," sarunā ar Diena.lv teica J.Strīķe.

KNAB priekšnieka vietniece stāsta, ka N.Vilnīša publiskotie KNAB reorganizācijas plāni esot liels pārsteigums. "Neviens no KNAB darbiniekiem nav piedalījies šo plānu izstrādē. Saskaņā ar plānu viss tiek kardināli mainīts, sadalīts pa mazām šūniņām," norāda J.Strīķe, uzsverot to, ka tādējādi tiek apdraudēta sekmīga KNAB turpmākā darbība.

"Plānotajā reorganizācijā nav skaidras prioritātes un darba metodes. Īsti savu vietu KNAB vairs neredzu," tā savukārt Diena.lv sacīja KNAB priekšnieka vietnieks Alvis Vilks, uzsverot, ka apsver iespēju pamest darbu. Viņa lēmums būs atkarīgs no reformu gaitas, taču "izskatās, ka tas viss tiek organizēts, lai atbrīvotos no iepriekšējiem vadītājiem".

A.Vilks saka, ka viņa vērtējums ir, iespējams, subjektīvs, taču viņš neredz šīm reformām paliekošu pozitīvu efektu. Viņš norāda uz to, ka KNAB reorganizācijas plāni nav pamatoti un reformas nav pareizas.

Šobrīd birojā valda saspringta gaisotne. Kā norāda J.Strīķe, "informācija, kas šorīt tika publiskota, darba spējas nevairo".

J.Strīķe norāda, ka pats N.Vilnītis iesniegtos reorganizācijas plānus komentēt atsakās. "Viņa komunikācija ar sabiedrību un biroja darbiniekiem prasa viņa rīcības izvērtēšanu. Pēc mana viedokļa viņam būtu jādemisionē," uzskata J.Strīķe.

A.Vilks uzsver, ka amatpersonām nav pieņemts pašām demisionēt. "Šāda veida lēmumu pieņem parlaments, un parlamentam vajadzētu domāt, ko darīt tālāk," norāda A.Vilks.

KNAB turpmākās attīstības jautājumus un iespējamos struktūras modeļus ir izskatījusi profesionāļu komisija un savu ziņojumu sniegusi Nacionālās drošības padomei, kas to nosūtījusi premjeram. Tāpēc, kamēr neesmu ticies ar premjeru Valdi Dombrovski, komentēt komisijas slēdzienu un sniegt citu ar to saistīto informāciju no manas puses nebūtu korekti," sacīja N.Vilnītis.

Neskatoties uz to, ka KNAB vadītāja N. Vilnīša rīcība, izstrādājot biroja reorganizācijas plānu, atzīta par likumīgu, premjers V. Dombrovskis (Vienotība) vēlas aicināt N.Vilnīti plānu uzlabot, informē premjera preses sekretāre Līga Krapāne.

Šī gada pavasarī V. Dombrovskis iebilda pret reorganizācijas īstenošanu. KNAB struktūras modeļa izvērtēšanai tika izveidota īpaša starpinstitūciju komisija. Kaut arī N.Vilnītis starpinstitūciju komisijai jau iesniedzis jaunu – Ministru prezidenta uzstādījumam atbilstošu KNAB reorganizācijas plānu, V.Dombrovskis nolēmis vērsties pie N.Vilnīša ar uzdevumu uzlabot iesniegto plānu, ņemot vērā sekojošus nosacījumus: pirmkārt, reģionālā principa iestrādāšana KNAB struktūrā ir jāveic, novēršot funkciju dublēšanos un nepaplašinot administratīvo aparātu, uz ko savā ziņojumā norādījusi arī starpinstitūciju komisija, informē L.Krapāne.


(papildināts ar premjera preses sekretāres L.Krapānes viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas