Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Sudraba: Latvijas lielākā problēma - ilgtermiņa attīstības vīzijas trūkums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
oma
o
Par ilgtermiņa vīzijas trūkumu vai vismaz nepietiekamību aizdomas bija jau tad, kad pirms gadiem desmit ministrijās tika safantazēti tie dižie plāni uz laiku laikam līdz 2015.gadam (īsti neatceros). Un tikpat ilgi ir sajūta, ka sacerētie plāni ir tikai papīrs, kamēr patiesās darbīgās vīzijas nav. Bet - lai vai kura partija vai koalīcija ir pie varas, par šo jautājumu viņi šķiet mēmi un kurli. Un lai vai cik saprātīgas ir prasības par šāda ilgtermiņa un tomēr reāla redzējuma nepieciešamību - nekādas reakcijas. Akurāt kā tai Krilova fabulā, kur pavārs lasīja notāciju kaķim par noēsto gaļu - bet kaķītis klausījās un ēda vien tālāk. Skumji, ka arī Dombrovska valdība tik sekmīgi ir pārņēmusi visus iepriekšējo valdību trūkumus.
q
q
20. un 30. gados Valsts kontrole strādāja "no otra gala', t.i., katram lielākam valsts pasūtījumam un iepirkumam bija vajadzīga VK vīza. Pēc tam neko vairs kontrolēt nevajadzēja, jo valsts zināja, kas notiek, un revidentiem nebija jānodarbojas ar tādām bezjēgas kontrolēm kā to dara Sudrabas kantoris.
q
q
Latvija ir kā govs, kā prot, tā mauj. Un ko tu, cilvēk, vēl vari no tās prasīt?
žuks
ž
Zagšana kopā ar vīziju taisīšanu. Vai kāds ir paskaitījis naudiņu, kas RAPLM un tās atvasinājumos ir iztērēts vīziju rakstīšanai? Cik darba vietu varētu radīt par vīzijās un tamlīdzīgās izdarībās izšķiesto naudu!
ura
u
I-Z a g š a n a i r L a t v i j a s p r o b lē m a NR.1!!!
tā ta
t
Zagšana ir Latvijas problēma NR.1!!!
šizo
š
Apnikuši tie vīzijas meklētāji! Ir jau skaisti tā parunāt, bet kā lai to izdara, ja zagļu un valsts izsaimniekotāju ka mudž, un tie vienā piegājienā sagriež kājām gaisā mūsu vīziju. Kādu vīziju var izstrādāt valdībā, ja katra partija to redz pavisam pretējās debess pusēs? Morāles un ētikas latiņa jāpaceļ, bet to neizdarīt Dombrovskim, tas mūsu visu darbs! Egles, grendes, krīgeri un visi citi gudrīši, apklustiet reiz un ķersimies pie darba!
a ko ta nu?
a
Kritizēt ir viegli, kritika ir pamatota, bet piedāvāt risinājumu - grūti. Nu, Sudrabas kundze, nevar malt vienu un to pašu! Būs tā, ka neviens vairs šīs gaudu dzīesmas neklausīsies. Iesniedziet likumprojektu grozījumus, ja pašreizējā kārtība traucē valstij attīstīties Galvenā problēma taču ir mūsu tautā, proti, vēlētājos. Cilvēki ir tik aprobežoti, ka lielāko valsts nozadzēju būtu ar mieru nominēt par Valsts prezidentu. Cilvēku vairākums uzskata, ka apzagt valsti drīkst. Cilvēki uzskata, ka visiem jāsaņem vienāds atalgojums- kā krievu laikos. Līdzcilvēkus, kas ar godīgu darbu izsituies uz augšu, tiek aprieti. Kamēr tā būs, nekādas vīzijas neko neatrisinās.
DD1
D
Nevaru nepiekrist: VK no pašiem pirmsākumiem ir atvēlēta butaforiska nozīme! Arī es ieteiktu Sudrabas kundzei darboties, lai to novērstu, jo sausais atlikums no VK revīzijām ir minimāls, lai neteiktu vairāk.
lotte
l
Par Vīziju Eiropā VVF Kalvīša kabinets piešķīra 70 000 latus tai pat dienā, kad Kurzemes pusē aizvēra Palīdzības centru kuram pietrūka 3 000 latu... Tā lūk ir šodiena Latvijā un Eiropas vīzija nākotnē. ES - Par 70 000 ls palīdzības centram Kurzemē jau šodien un 3 000 ls VVF - priekš Eiropas vīzijas nākotnē!!!
munameģis
m
Ērik0nkul, esi čalis un uznes Ingūnu kalnā!
Ēriks
Ē
Pilnīgi piekrītu, ka nav vienota vīzija. Vienīgie, kas reiz it kā nāca klajā ar savu vīziju bija TP ar savu trīsbērnu ģimeni, bet kad pirms nākajamām vēlēšanām žurnālisti prasīja partijām atskaitīties par savu programmu, kas izpildits, kas nē, TP savu programmu pat nevarēja atrast! Citiem vārdiem, visa "vīzija" acu aizmālēšani vien bija. Tāpat kā uzņēmējdarbībā, bez vīzijas nevar zināt nedz kurp dodamies, vai esam izvēlējušies īsāko/labāku ceļu uz turieni un/vai pārliecināties, ka rīcība tik tiešām mūs pietuvina mērķim. Sudraba pēdējā laikā teikusi daudz ko prātīgu, gandrīz gribētos vēlēties, lai viņa iesaistās politikā, bet māc bažas, ka būs tāpat kā ar visām citām LV mesijām, darbi pēc ievēlēšanas varētu nesakrist ar vārdiem. Tāpat bija ar Šķēli, ar Repši un pēd. vēlēšanās ar Elerti, kas vēl nesen neatkarīgi dibināja Meirovica biedrību, kā vienojošs spēks, bet ātri vien pārdevās lai tiktu pie siles!
Ieva
I
Uz tevi tādā gadījumā arī neattiecas. Bet tā ir vēl vien problēma, ka cilvēku Latvijā dzīvo pēc principa: ne mana cūka, ne mana druva! Turklāt vēl grib, lai neviens nelecas, jo, kas zina, nāksies pēc tam izlīst no savas vienaldzības migas.
Liene
L
Ostapam Benderam arī bija vīzijas - par Vasjukiem... un par labajiem Rietumu onkām. Latvijā jau arī par vīziju trūkumu "vadošajos eš-alonos" sūdzēties nevar! Piem, viens - te bija vai debesīs uzbraucis un vīziju ar 50 000 darba vietām ieraudzīja. Cits stāstīja, ka pareizā vīzija ir Latvija kā sīkā, sorry mazā Sveic(ārij)a - tagad nu visi brauks un savu nemazgāto .... tagad pie mums glabās. Ar murgiem, oi, poardon, vīzijām vai bez, bet esam patreiz tur, kur esam.
Ko nu!
K
Tad ko revidente runā par lietām, ka suz viņu neattiecas. Piedevaµ vēl viņa ir valsts ierēdne, un nevis politiķis vai politologs-komentētājs, kas var runāt pat par bušbēbiju mīlas rotaļām!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas