Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Sudraba: valdībai jādod nākotnes redzējums, ne atsevišķiem ministriem

Šodien nav paredzēta konrēta lēmuma pieņemšana par reformām, mums konceptuāli jāvienojas, kuros virzienos mēs ejam, LNT pirms valdības ārkārtas sēdes sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL). Par konrētiem lēmumiem runāsim budžeta kontekstā, viņš sacīja.

Ārkārtas sēdi sasaucis Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš paudis, ka sēdes uzdevums ir dot sabiedrībai skaidru vēstījumu par izglītības un veselības aizsardzības strukturālo reformu būtību. Ar ziņojumiem sēdes laikā jāuzstājas izglītības ministrei, veselības ministram un premjeram, noteicis V.Zatlers.

Savukārt Valsts kontroliere Ingūna Sudraba intervijā Latvijas televīzijā sacīja, ka valdībai kopumā jādod nākotnes redzējums un ar savu darbību jārada tāds morālais klimats valstī, lai iedzīvotāju saprastu, kā dēļ ir vērts paciesties.

“Visiem noteikti interesē jautājums, kad būs labi un kā mēs iziesim no situācijas, kur atrodamies. Un to nevar izdarīt ne izglītības ne veselības ministrs, par to ir jāatbild valdībai kopumā, kā tas viss kopā tiek darīts, lai izvestu mūs no šīs krīzes. Izglītība tā ir vienkārši obligātā sastāvdaļa, kas ir vienīgais resurss ar kuru varam konkurēt.”

Pēc viņas teiktā, mērķis ir izvest valsti no krīzes un radīt konkurētspējīgu ekonomiku, taču nav atbildēts uz jautājumu, kā tas notiks. Kā piemēru viņa minēja atbalsta pasākumus eksportētājiem, kuri no bankām kredītus tomēr nevar saņemt. Tas nozīmē, ka, izstrādājot šo mehānismu, nav analizēta reālā situācija, sacīja I.Sudraba.

"Latvieši ir īpaši izturīgi tad, ja zina, kā vārdā viņi to dara. Ja viņiem ir saprotams, ka šodien visiem ir jākonsolidējas tāpēc, ka pēc gada vai diviem viss būs savādāk, taču cilvēkiem šodien netiek dots redzējums un vīzija par to, kā patiešām ar loģiskiem, saprotamiem soļiem pēc gadiem būs savādāk. Tas, manuprāt, nomāc šodien absolūti visus un noved pie tā, ka cilvēki paši meklē izeju, masveidā atstājot valsti vai neatrodot savu vietu šajā dzīvē. Valdībai ir jābūt atbildīgai arī par morālo klimantu valstī."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas