Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Suns lidostā atklāj teju 300 blokus kontrabandas cigarešu

Šonedēļ Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rīgas muitas reģionālās iestādes kinologs sadarbībā ar VID Muitas kriminālpārvaldes darbiniekiem starptautiskajā lidostā „Rīga” novērsis vairākus cigarešu kontrabandas mēģinājumus, vēsta VID.  

VID kinologs ar darba suni Nero, pārbaudot vairāku reisa Rīga-Dublina uz Dublinu izlidojošo pasažieru reģistrēto bagāžu, pievērsa pastiprinātu uzmanību un pasīvi apzīmēja piecu Lietuvas pilsoņu bagāžu. Veicot padziļinātu bagāžas muitas kontroli, VID darbinieki pasažieru bagāžā konstatēja 292 blokus un 3 paciņas dažādu marku cigaretes ar Lietuvas akcīzes markām.

Kopumā pie šiem pasažieriem tika atrasti 70 bloki „L&M” markas cigarešu, 213 bloki un 3 paciņas cigaretes „Marlboro” un 9 bloki „Winston” markas cigarešu, kas kopumā ir 58 460 gab. jeb 2923 paciņas dažādu marku cigarešu.

Par konstatētajiem pārkāpumiem tika sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli, atrastās cigaretes izņemtas un nodotas glabāšanā muitas amatpersonām.

Pavisam VID kopš 2008. gada ir trīs tabakas meklēšanas suņi, kas pamatā darbojas Rīgas, Kurzemes un Latgales reģiona muitas kontroles punktos. Laika posmā no 2008. gada jūlija līdz šim brīdim ar četrkājaino darbinieku palīdzību kopumā aizturētas 356 900 gab. jeb 17 845 paciņas cigaretes. Savukārt tieši Nero lidostā „Rīga” un muitas kontroles punktos „Grenctāle”, „Kārsava” un „Meitene” tikai šī gada sākumā vien ir veicinājis kontrabandas cigarešu aizturēšanu – 120 800 gab. jeb 6 040 paciņas kontrabandas cigaretes.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas