Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Tallinā pret nemierīgo jauniešu bariem policija raida ūdensmetēju

Policija ap pulksten 22.30 sākusi izdzenāt nemierniekus, kas turpina demolēt Tallinu. Deg atkritumu tvertnes, pūlis trako, no Tallinas ziņo _Dienas _korespondente Gunta Sloga. Viņa pati ir iekļuvusi nemiernieku pūlī.

Policija, lai izdzenātu nemierniekus, izmanto ūdensmetējus, kā arī trokšņa lodes.

Jaunieši ar akmeņiem apmētā automašīnas, izsit luksoforus. Policija diezgan neceremoniāli izrīkojas ar likumpārkāpējiem, tos aizturot grupās un ievietojot policijas auto. Nemiernieki ik pa laikam met arī ar pudelēm, skan būkšķi un automašīnu taures. Arī Dienas fotogrāfam nemiernieka raidīts akmens trāpīja pa kāju.

Tumsai pārņemot Tallinu, nemierīgo jauniešu bari turpināja pulcēties pilsētas centrā. Virs Tallinas patrulē helikopters, visapkārt vīd zaļās policistu vestes un patruļmašīnas. Policija mēģina atspiest nemierīgos jauniešu bariņus atspiest tālāk no centra, taču, lai arī uz brīdi tie izklīst, pēc kāda laika viņi sapulcējas citā vietā. Kā ziņo aģentūra BNS, Tallinā ierobežota pārvietošanās dažos pilsētas rajonos. Policija neļauj pieiet Tenismegi pakalnam, no kura naktī tika aizvests piemineklis padomju karavīriem, kā arī lika cilvēku grupām atstāt Harju pakalnu un Vabaduzes laukumu.

Krieviski runājošo igauņu portālos bija rakstīti mudinājumi doties uzbrukuma parlamentam, taču arī to ir ielenkuši policisti. Lai arī spriedze pieaug, līdz 22.00 vakarā nemieri nebija sasnieguši iepriekšējo dienu apmērus. Daudzi veikali un kafejnīcas bailes no iepriekšējas nakts vandālisma atkārtošanās, aizklāja savus logus un vitrīnas ar finiera gabaliem. Kāds Dienas sastapts krievvalodīgs Narvas iedzīvotājs sacīja, ka izšķirošie notikumi varētu sākties pusnaktī.

Piektdien pēcpusdienā beidzoties mācībām, galvenokārt krieviski runājoši skolnieki bariņos devās pie vietas, kur vakar atradās piemineklis, daži no viņiem tur nolika sarkanas neļķes, ziņo Gunta Sloga no Tallinas.

Neskatoties uz nelieliem starpgadījumiem, situācija vietā, kur vēl vakar atradās piemineklis Bronzas kareivis "Aļoša" ir salīdzinoši mierīga.

Lasiet Dienā rīt:
Guntas Slogas reportāžu no Tallinas:
«Mēs ar četriem autobusiem atbraucām no Narvas, pagaidi pusnakti, tad redzēsi — sprāgs ap 1000 Molotova kokteiļu,» Dienas korespondentei stāsta Staņislavs (19). Kas organizējis šo braucienu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas