Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Tautas partija: jauna NĪN ieviešana pieļaujama, atgriežoties pie izaugsmes

Jauna nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) spēkā stāšanās pieļaujama, tikai Latvijai atgriežoties pie pozitīvas iekšzemes kopprodukta dinamikas, par šādu partijas valdes pozīciju trešdien paziņoja Tautas partija (TP). Turklāt, pēc TP domām, izmaiņas nekustamā īpašuma nodoklī nedrīkst būtiski pasliktināt to Latvijas iedzīvotāju dzīvi, kuri dzīvo savā vienīgajā īpašumā.

Savā paziņojumā TP valde arī pauž viedokli, ka ekonomiskās lejupslīdes laikā turpmāka nepārdomāta nodokļu palielināšana nav pieļaujama. Partija neatbalstīšot turpmāku pievienotās vērtības nodokļa palielināšanu un progresīvo likmju ieviešanu uzņēmumu un iedzīvotāju ienākumu nodokļiem. Tāpat TP atbalstīšot tikai izsvērtu, no ietekmes uz tautsaimniecību viedokļa izvērtētu un ar uzņēmēju organizācijām izdiskutētu kapitāla nodokļu ieviešanu.Partija uzskata, ka galvenās iespējas budžeta stabilizācijai ir atrodamas būtiskos valsts pārvaldes sistēmas pārkārtojumos, kas balstītos uz decentralizāciju, kompaktu pārvaldes modeli un pakalpojumu tuvināšanu katram Latvijas iedzīvotājam. Partija savā paziņojumā piesauc arī TP biedra reģionālo lietu ministra Edgara Zalāna priekšlikumus, kuros esot attēloti šie principi.

Savukārt pašreizējie notikumi ap budžeta veidošanu, pēc TP domām, liecina, ka procesi notiek vai nu pašplūsmā vai arī notiek "apzināta, sabiedrībai nepieņemama atgriešanās pie šī gada jūnija scenārija, proti, lēmumi tiek vilcināti un pēdējā brīdī tiek veikti primitīvi lineāri samazinājumi, aizbildinoties ar kārtējo "izšķirošo brīdi" un "valsts glābšanu"". "Tas nav pieņemami!" norāda TP.

Partija pauž apņēmību meklēt risinājumus, kas veicina tautsaimniecības izaugsmi un cilvēku labklājību, "lai arī tas prasa lielāku piepūli un spēju ieklausīties, cienīt citu viedokli".

"Līdzšinējā pieredze skaidri apliecina, ka nodokļu palielināšana nedod gaidītos fiskālos rezultātus, bet atstāj nepārprotami negatīvu iespaidu uz tautsaimniecību un iedzīvotāju dzīves līmeni. Mēģinājumi uz tautsaimniecības ilgtermiņa attīstības rēķina lāpīt šodienas budžeta problēmas dod uzņēmējiem un visai sabiedrībai nomācošus signālus un liecina, ka valdība nav darījusi visu, kas tās spēkos, lai meklētu citus ceļus," uzskata TP.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departamenta direktores vietnieks Aleksis Jarockis, komentējot partijas paziņojumu, aģentūrai BNS norādījis, ka visi koalīcijas partneri ir uzņēmušies saistības ar starptautiskajiem aizdevējiem, parakstot vienošanos par to, ka nākamā gada budžetā tiks panākta 500 miljonu latu konsolidācija. To iespējams izdarīt, palielinot ieņēmumus un samazinot izdevumus.

Ja nebūs lēmuma par nekustamā īpašuma nodokļa bāzes palielināšanu, ar nodokli apliekot arī dzīvojamās platības, tad attiecīgi vēl vairāk būs jāsamazina izdevumi, teicis A.Jarockis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas