Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Tautas partija vēlas arī turpmāk sadarboties ar ZZS un LPP

Tautas partija (TP) pēc 9.Saeimas vēlēšanām vēlas saglabāt premjera amatu un arī nākamajā koalīcijā iesaistīt esošos partnerus - Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), kā arī Latvijas Pirmo partiju (LPP), ja tā iekļūs parlamentā. TP Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Lagzdiņš aģentūrai BNS sacīja, ka TP darīs visu, lai izveidotos stabila labēja koalīcija, kurā premjerministrs būtu pašreizējais valdības vadītājs - Aigars Kalvītis (TP).

"Nav nekāda pamata koalīcijā neiesaistīt esošos partnerus, ar kuriem ir laba sadarbība pašreizējā valdībā," sacīja Lagzdiņš. Viņš gan atturējās komentēt sadarbību ar ZZS, kas par premjera amata kandidātu izvirzījusi Ventspils mēru Aivaru Lembergu, norādot, ka TP vēlas vienīgi Kalvīti par premjeru.

Noteicošais tam, cik ātri notiks sarunas par koalīcijas veidošanos, būs vēlēšanu rezultātiem - cik katra partija būs dabūjusi deputātu mandātus parlamentā, pauda Lagzdiņš. Sarunas par nākamās valdības veidošanu tradicionāli sāksies jau vēlēšanu naktī. Pagaidām gan esot grūti prognozēt, cik ilgi tās varētu notikt.

"Ja vēlēšanu rezultāti būs ļoti līdzvērtīgi, tad sarunas varētu būt ilgas... ja būs pārliecinošs līderis, tad tas atvieglos sarunu procesu un valdības izveidošanu," sacīja Lagzdiņš. Viņš noraidīja iepriekš medijos izskanējušo informāciju, ka partijas jau neformāli vienojušās par sadarbību pēc vēlēšanām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas