Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

The Baltic Times redakcija aizgājusi spiediena dēļ

Ilgstoši neizmaksātas algas un spiediens rakstīt pozitīvus rakstus par reklāmdevējiem — tie ir galvenie iemesli, ko bijušie laikraksta The Baltic Times redakcijas darbinieki min, skaidrojot savu aiziešanu. Jūlijā laikrakstu pametusi visa redakcija, taču pagaidām vēl nevar teikt, ka krīze aprijusi vēl vienu mediju — laikraksts turpina iznākt.

Iknedēļas izdevums The Baltic Times ir iezīmīgs ar to, ka ir vienīgais angļu valodā iznākošais laikraksts, kas aptver Baltijas valstu reģionu un iznāk no 1996.gada. Pašlaik tā īpašnieks ir kādreizējais Parex bankas viceprezidents Jevgeņijs Zolotarevs, kuram arī pieder ieguldījumu brokeru sabiedrība Maximus Capital Markets. Pagājušajā nedēļā darbu pametuši redakcijas darbinieki no visām trim valstīm — aizgāja divi žurnālisti no Lietuvas, viens no Igaunijas, kā arī divi žurnālisti un laikraksta redaktors no Latvijas. "Mums nebija garantijas, kad mēs saņemsim savu algu," skaidro žurnāliste Keita Makintoša. Algu redakcijas darbinieki neesot saņēmuši četrus mēnešus, un, kā norāda publiskā vēstulē, izdevējs viņiem esot parādā aptuveni 13 tūkstošus latu. Turklāt pēdējos četros mēnešos parādījusies vēl cita tendence. No laikraksta aizgājušais galvenais redaktors Tālis Arčdīkons stāsta, ka aizvien uzstājīgāks esot kļuvis menedžmenta un Reklāmas daļas spiediens uz redakciju, lai tā gatavotu apmaksātus, reklāmdevējiem labvēlīgus materiālus. K.Makintoša un T.Arčdīkons noliedz, ka uz žurnālistiem būtu izdarīts arī politisks spiediens, lielākoties aicinājumi rakstīt labvēlīgus rakstus esot attiekušies uz biznesa un izklaides sfēru. Tam, kāpēc šāds spiediens samilzis pēdējos mēnešos, T.Arčdīkons redz divus skaidrojumus: pirmkārt, bijušas izmaiņas laikraksta Reklāmas daļā, otrkārt, tā esot bijusi krīzes diktēta nepieciešamība, kas nesaskanot ar žurnālistu priekšstatiem par neatkarīgu un objektīvu žurnālistiku. Laikraksta direktors Sergejs Aleksejevs trešdien vispirms Dienai lūdza viņam elektroniski nosūtīt jautājumus, bet vēlāk līdz darbdienas beigām uz zvaniem neatbildēja. Portālam latviansonline.com viņš bija norādījis, ka aizgājušo darbinieku paziņojumus uzskata par mēģinājumu graut The Baltic Times reputāciju.

S.Aleksejevs uzsvēris, ka laikraksts turpinās iznākt. Taču tas, ka žurnālisti algu nav saņēmuši no marta, ir pazīme, kāds ir uzņēmuma finansiālais stāvoklis, saka T.Arčdīkons, vedinot domāt, ka var būt apdraudēta laikraksta iznākšana vai arī "nopietnu žurnālistu" algošana, kas var pazemināt tā kvalitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas