Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Tiesa atļauj "Rīgas kinostudijai" un Dānijas uzņēmumam izplatīt filmas

Pirmdien Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa noraidījusi Kultūras ministrijas lūgumu tiesai aizliegt akciju sabiedrībai „Rīgas Kinostudija” un Dānijas uzņēmumam „Voxell Aps” komerciāli izplatīt jebkurā un visos izplatīšanas veidos sarakstā norādītās 973 filmas, kas uzņemtas padomju gadu laikā, _Dienu _informēja procesa dalībnieki.

Šis pieteikums KM personā tika iesniegts tiesā kā papildu prasība 2007. gada 27. decembra prasībai pret akciju sabiedrību „Rīgas Kinostudija”, ministrijai lūdzot tiesu atzīt Latvijas valstij mantiskās autortiesības uz sarakstā norādītajām 973 filmām.

Bez minētā pieteikuma par pagaidu aizsardzības līdzekļa piemērošanu KM jau sešas reizes ir iesniegusi tiesā prasības pieteikuma papildinājumus un precizējumus, tādējādi tiesa ir tikusi vairākkārt atlikta. Pašlaik prasības izskatīšana pēc būtības ir nozīmēta 2009. gada 2. jūlijā.

„Mēs ceram, ka tiesa patiešām notiks 2. jūlijā. Tomēr iepriekšējā pieredze liek būt skeptiskiem – lai gan datums ir noteikts, mēs nevaram būt droši, ka Kultūras ministrija kārtējo, nu jau septīto reizi, neiesniegs blakus sūdzības un pieteikuma grozījumus, kas atkal ievērojami paildzinās tiesas procesu,” atzīmē akciju sabiedrības „Rīgas Kinostudija” valdes priekšsēdētājs Vents Horsts.

KM ierosinātais process pret akciju sabiedrību „Rīgas Kinostudija” ilgst pusotru gadu. Līdz šim procesa ietvaros KM iesniegusi sešus prasības papildinājumus, kas visi tikuši atzīti par nepamatotiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas